Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2013. 15:00   >>  15:45

POLITIZACIJA JAVNE UPRAVE

GA zabrinuta što su kandidati za šefa policije partijski kadrovi

Predstavnika Građanske alijanse Milana Radovića zabrinjava što su kandidati za direktora policije lica koja su, kako kaže, na užim spiskovima vladajuće koalicije.

Na konkurs za direkora Uprave policije, koji je završen u ponedjeljak, kandidature su predali Zoran Ulama, Vladan Joković i Radivoje Merdović.

Komentarišući medijske navode da će Joković biti direktor, iako rok za dostavljanje aplikacija još traje, Radović je rekao da to ukazuje na nastavak politizacije pitanja šefa policije.

,,Dosadašnje reforme i primjedbe sa najvažnijih adresa su išle u pravcu neophodnosti depolitizovanja javne uprave kako bi smo imali efikasne i depolitizovane institucije”, kazao je Radović agenciji MINA.

Radović vjeruje da je Joković kandidat sa dovoljno znanja i stručnosti i od njega očekuje da nastavi reforme u policiji.

,,To će podrazumijevati da se policija mora osloboditi službenika koji su pravosnažno osuđeni za kršenje ljudskih prava, ali i da se postaviti pitanje odgovornosti onih koji su kršili ta prava”, rekao je Radović.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније