Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2016. 21:10 >> 20:54
8

ZBOG BUDUĆNOSTI CG

Marković očekuje dogovor vlasti i opozicije

Potpredsjednik Vlade Duško Marković ocjenjuje da je politički sporazum dugoročni cilj koji doprinosi razumijevanju i konsenzusu oko ključnih pitanja za budućnost Crne Gore, pa zbog toga, kako je kazao, očekuje dogovor vlasti i opozicije. On je danas razgovarao sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja Dirkom Langeom i zamjenikom šefa divizije za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove Klajvom Ramboldom.

Kako je saopštio Vladin Biro za odnose sa javnošću, Langea i Rambolda interesovali su ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava u susret sjednici Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost, a razgovaralo se i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

"Lange je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u ispunjavanju obaveza iz poglavlja 23 i 24, konstatujući da je urađeno mnogo i na zakonodavnom nivou i na nivou osposobljavanja institucija za primjenu zakona. Takođe je podsjetio i na potrebu balansa u ispunjavanju naših integracionih obaveza, oko kojih će već u aprilu uslijediti izvještavanje prema državama članicama", navodi se u saopštenju.

Marković je istakao da je Vlada snažno zainteresovana za postizanje dogovora sa opozicijom o uslovima za izbore i posvećena tom cilju.

"Politički sporazum bio bi stabilizirajući faktor političkih prilika u Crnoj Gori, i ne samo u izbornoj godini. To je zapravo naš dugoročni cilj koji doprinosi razumijevanju i konsenzusu oko ključnih pitanja za budućnost Crne Gore, i zbog toga očekujem dogovor vlasti i opozicije“, saopštio je Marković.

Razgovorima je prisustvovao i šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније