Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Radio Jadran

09. 03. 2016. 17:03 >> 16:48

REAGOVANJE OPŠTINE

"Herceg Novi nema dva predsjednika"

Iz opštine Herceg Novi potvrdili su da su dobili presudu Upravnog suda kojom se poništava skupštinska odluka o smjeni Nikole Gojkovića, ali tvrde da je riječ o tehničkim manjkavostima koje će biti ispravljene, te da Opština ima samo jednog predsjednika.

Opština Herceg Novi je primila presudu Upravnog suda od 23. februara, kojom se poništava Odluka SO Herceg Novi od 8. jula prošle godine i ukazuje na potrebu da se u ponovnom postupku donese nova odluka, kojom će se otkloniti ukazane nepravilnosti, kazali su opštine, pojašnjavajući da se nepravilnosti na koje je Upravni sud ukazao odnose na vremenski rok od dana zakazivanja do dana održavanja sjednice Skupštine opštine.

"U skladu sa mišljenjem Upravnog suda, Skupština opštine Herceg Novi će, u ponovljenom postupku, otkloniti uočene tehničke manjkavosti prvobitne odluke i donijeti novu", navodi se u reagovanju opštine

Oni ističu da presuda Upravnog suda, u pravnom smislu, nema karakter imenovanja, tako da Herceg Novi trenutno nema dva predsjednika Opštine, već jednog.

Iz hercegnovske opštine tvrde da presuda Upravnog suda ne obavezuje Opštinu Herceg Novi da, danom prijema presude, omogući Nikši Gojkoviću da obavlja funkciju predsjednika, niti obavezuje Opštinu na bilo kakvo izvršenje.

"Upravni sud Crne Gore utvrdio je da je akt o razješenju Nikše Gojkovića sa funkcije predsjednika Opštine Herceg Novi nezakonite forme, dok se o suštini nije izjašnjavao, niti je to u njegovoj nadležnosti. Opština Herceg Novi će postupiti po presudi Upravnog suda tako što će poštovati njegove primjedbe na proceduru rezrješenja, kao i na to da odluka mora biti valjano obrazložena", zaključuju u reagovanju iz Opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније