Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 03. 2016. 21:52 >> 22:01

GLAVNI ODBOR DPS-A

"Doprinijećemo većem povjerenju u izbore"

Ovogodišnji parlamentarni izbori najvažniji su politički događaj u Crnoj Gori, a Demokratska partija socijalista (DPS) obezbijediće uslove za veće povjerenje u izborni proces i kredibilitet izbornih rezultata, saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora te partije, koja je večeras održana u Podgorici.

Na sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, jednoglasno je podržan prijedlog Predsjedništva o zvaničnom raskidu koalicionog sporazuma sa Socijaldemokratskom partijom (SDP).

Kako je saopšteno, Glavni odbor je zadovoljan što je „DPS-ova politika promocije evroatlantskih vrijednosti i reformi doprinijela sticanju poziva za članstvo u NATO“.

Glavni odbor je dao smjernice za nastavak reformi i odgovornog odnosa u vođenju pristupnih pregovora. „Kako bi uskoro bio potpisan pristupni Protokol i stvoreni uslovi za početak procesa njegove ratifikacije, sa očekivanjem da bi na taj način Crna Gora u bliskoj budućnosti formalizovala svoje punopravno članstvo u NATO“, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor je, takođe, izrazio zadovoljstvo što je Vlada dobila povjerenje u Parlamentu.

„Podržani su napori koje je Predsjedništvo partije uložilo u dosadašnjem toku parlamentarnog dijaloga u cilju stvaranja uslova za održavanje slobodnih redovnih parlamentarnih izbora. Glavni odbor ocjenjuje da su parlamentarni izbori najvažniji politički događaj u Crnoj Gori u 2016. godini, koji treba da potvrdi političku stabilnost i demokratski kapacitet države i društva. Takođe,  data je puna podrška vrhu partije da u daljem parlamentarnom dijalogu obezbijedi uslove i ambijent koji će doprinijeti većem povjerenju u izborni proces, a samim tim i kredibilitetu izbornih rezultata," navodi se u saopštenju.

Glavni odbor je čestitao Savjetu mladih DPS-a prijem u IUSY – najveću organizaciju mladih u svijetu, koja njeguje socijaldemokratske političke principe.

Na večerašnjoj sjednici izabrana su i radna tijela Glavnog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније