Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 05. 2013. 22:41 >> 22:53
1

PREDSJEDNIŠTVO

DPS: Zadovoljni Vujanovićevim rezultatom

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista zadovoljno je postignutim rezultatom predsjedničkog kandidata DPS Filipa Vujanovića, kojom je potvrđeno povjerenje građana u politiku DPS-a i obezbijeđena neophodna stabilnost u svim strukturama vlasti za nastavak sprovođenja ključnih prioriteta iz izbornog programa DPS-a, saopšteno je iz te partije.

Predsjedništvo DPS-a još jednom je zahvalilo građanima Crne Gore koji su svojim glasom podržali predsjedničkog kandidata DPS Filipa Vujanovića, kao i svima onima koji su ostvarivanjem svog biračkog prava obezbijedili legitimitet izbornog procesa, navodi se u saopštenju objavljenom nakon večerašnje sjednice.

Predsjedništvo je takođe zahvalilo i međunarodnim posmatračkim misijama, posebno misiji OEBS/ODIHR i misiji Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koje su pratile tok izborne kampanje i izborni dan u Crnoj Gori i u svojim izvještajima dale visoke ocjene za kompletan proces.

DPS će, kako je saopšteno, inicirati izmjene određenih rješenja u izbornim procesima, na osnovu preporuka OEBS/ODIHR misije, a koje će biti u skladu sa crnogorskim Ustavom.

Predsjedništvo DPS-a je razmatralo i realizaciju koalicionih sporazuma sa partijama koje čine vladajuću koaliciju i ukazalo na potrebu nastavka redovne komunikacije, kako bi se do kraja ispoštovale sve stavke iz potpisanih sporazuma. DPS je sa svojim koalicionim partnerima već definisala sve konkretne obaveze, jedan dio njih je realizovan, a predviđenom dinamikom biće ostvaren i ostatak zaključaka iz sporazuma. 

Predsjedništvo DPS – a ocijenilo je da treba nastaviti dijalog u Parlamentu u cilju pronalaženja najboljih rješenja za ustavne promjene u dijelu pravosuđa, koja treba da stvore dodatnu nezavisnost pravosudnih organa, pospješe njihov rad i obezbijede još veću pravnu sigurnost i vladavinu prava. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније