Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

23. 03. 2016. 18:04 >> 17:48
10

ODLUKA VIŠEG SUDA

DF: Pokazatelj raspadanja režima Đukanovića

Odluka Višeg suda da odbije optužni predlog protiv funkcionera Demokratskog fronta (DF), Slavena Radunovića i Andrije Mandića, zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja pokazuje da se režim premijera, Mila Đukanovića raspada, smatra poslanik DF-a, Koča Pavlović.

U reagovanju na odluku sudije podgoričkog Višeg suda, Vesne Moštrokol koja je danas odbila optužni predlog Višeg državnog tužilaštva podnijet protiv Radunovića i Mandića, Pavlović je naveo da je “kolaps tužilačke farse” oko Mandića i Radunovića još jedan pokazatelj raspadanja režima Đukanovića.

Taj režim je, smatra Pavlović, 24. oktobra imao krizu samo u Podgorici, a danas se, kako je naveo, raspada u gotovo svakom od crnogorskih gradova. 

“A sve je to potvrda da upornu, nepopustljivu i poštenu borbu DF-a i pobunjenog naroda nije moguće zaustaviti”, poručio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, nakon što je sud konstatovao da su hapšenja Mandića i Radunovića bila neosnovana, stekli su se uslovi da se na pravi način postavi pitanje odgovornosti. 

“Pitanje odgovornosti Đukanovića, Duška Markovića, Raška Konjevića i Slavka Stojanovića, koji su naredili hapšenja poslanika, bacanje bojnih otrova na demonstrante i policijsku torturu prema pobunjenom narodu, kao i pitanje odgovornosti Tužilaštva”, saopštio je Pavlović.

On je naveo da je ovo pravi trenutak da se crnogorska javnost podsjeti na to ko je naložio policijsku brutalnost, gaženje Ustava i hapšenje poslanika.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније