Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 05. 2013. 08:55 >> 09:32

O INAUGURACIJI

Milošević: SDP će dobro izvagati

Demokratska partija socijalista DPS ne sumnja u to da će Socijaldemokratska partija SDP imati odgovoran i pragmatičan odnos prema pitanju inauguracije predsjednika, kazao je u intervjuu Pobjedi politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.

„Niko iz DPS-a neće komentarisati mogućnost da poslanici SDP-a ne prisustvuju inauguraciji, već ćemo sačekati odluku Predsjedništva te partije. Očekujemo da će sjednica na Cetinju biti održana u skladu sa Ustavom i zakonom“, naglasio je Milošević.

On je rekao da će DPS poštovati svaku odluku Predsjedništva SDP-a kada je u pitanju inauguracija predsjednika Vujanovića.

„SDP je partija koja će sigurno dobro izvagati sve što se desilo u prethodnom periodu, kao i ono što nas čeka i na osnovu toga donijeti odluku“, kazao je Milošević.

Odgovarajući na pitanje da li je DPS do sada razmatrala mogućnost raskida koalicije sa SDP-om, s obzirom na to da o ključnim pitanjima imaju suprotne stavove, Milošević je kazao da su ipak u pitanju dvije partiji.

„DPS nijednom nije o toj temi razgovarala na sjednicama svojih organa otkad je formirana Vlada, zato što nijesmo smatrali da je naša koalicija ugrožena. Nijesmo imali isti stav o predsjedničkom kandidatu i o KAP-u, a pitanje KAP-a još nije riješeno do kraja, već ćemo ga rješavati u kontinuitetu“, podsjetio je on.

Kada je u pitanju koalicija sa Liberalima, Milošević kazao je na pitanje što će konkretno biti riješeno sa Liberalnom partijom kazao da je dogovoreno da Liberalnoj partiji pripadne mjesto direktora Uprave za sport.

„Biće raspisan konkurs, čekamo da LP da predloži kandidata i to ćemo usaglasiti do kraja ovog mjeseca“, najavio je on.

Milošević je naglasio i da nije zabrinut za opstanak koalicije.

„Što se tiče DPS-a, nemamo nijedan razlog da ne ispunimo obaveze iz koalicionog sporazuma. Smatramo da ni manjinske partije nemaju nijedan razlog da prave problem. Nijedna koalicija nije idealna. Ipak, sigurno je da kod nas postoji raspoloženje da se poštuje dogovor. Na najvećoj partiji je i najveća odgovornost. Moramo da budemo ti koji ćemo da forsiramo ispunjenje obaveza iz Sporazuma“, poručio je Milošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније