Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 03. 2016. 20:42   >>  20:27 3

MINISTARKA KOVAČEVIĆ

Niko iz Komanskog nije glasao 2012.

Nijedno lice koje je smješteno u Zavodu Komanski most nije glasalo na parlamentarnim izborima 2012. godine, saopštili su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. Ukoliko se utvrdi suprotno, ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević preduzeće sve mjere, iz svoje nadležnosti, protiv lica koje je bilo odgovorno za sprječavanje eventualnih zloupotreba, saopštili su iz ovog Ministarstva.

Bošnjak je danas, na konferenciji za medije, saopštila kako je jedno lice, koje je sada smješteno u Zavodu „Komanski most“ glasalo na parlamentarnim izborima 2012. godine.

Iz Ministarstva podsjećaju da su sva lica koja se nalaze u ovoj ustanovi, u vanparničnom postupku, lišena poslovne sposobnosti rješenjem koje donosi nadležni sud. Sud je to rješenje, kako kažu, dužan da dostavi, između ostalog, državnom organu koji vodi matične registre.

"Takođe, u skladu sa Zakonom o biračkom spisku, organi koji vode službene evidencije o građanima i donose odluke koje mogu biti od uticaja na promjenu u biračkom spisku, su u obavezi da te odluke, odnosno rješenja, dostave nadležnom organu koji vodi biračke spiskove u roku od 7 dana od dana donošenja rješenja, a to u ovom slučaju nijesu centri za socijalni rad", navodi se u reagovanju Ministarstva.

Napominju da su svu potrebnu dokumentaciju povodom navodne zloupotrebe štićenika JU Zavoda "Komanski most" u političke svrhe, dostavili Vrhovnom državnom tužilaštvu sa zahtjevom da se ispita navedeni slučaj, preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i obavijesti javnost o ishodu postupka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније