Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

02. 04. 2016. 22:13 >> 22:00
10

NOVA PORUČILA

"Diplomate da prestanu da podržavaju režim"

Nova srpska demokratija (NOVA) zatražila je od diplomata vodećih država NATO-a da prestanu da podržavaju režim i odustanu od miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore.

Predsjednik Političkog savjeta NOVE, Budimir Aleksić je kazao da je njihova borba protiv vlasti borba za vraćanje dostojanstva svakom stanovniku Crne Gore jer su, kako smatra, članovi aktuelne Vlade opljačkali državu i na svoje račune “pohranili” milijarde eura.

“Sa promjenom vlasti, vraćanjem otetog novca i zadovoljenjem pravde, mi ćemo imati dovoljno našeg novca da vrhunskom i novom opremom snabdijemo bolnice, škole, carinu, policiju i vojsku”, smatra Aleksić.

On je u izjavi naveo da je njihov poziv za uzdržanošću i prestankom miješanja u domaće stvari istovremeno i molba da se prestane sa uručivanjem poklona.

Američka ambasada, prema njegovim riječima, nastavlja da na "sitno korumpira” crnogorsku publiku, poklanjajući, pred kamerama TVCG i sličnih medija, par polovnih kamiona terenaca za potrebe policije, istovremeno šireći, “preko lokalne agenture, priču za naivne o nekakvoj navodno mirnoj tranziciji vlasti”.

“Ako neko misli da nije u pitanju korupcija, ponižavanje sigurno jeste, jer kako drugačije shvatiti kad ambasada Sjedinjenih Američkih Država na jednoj strani pritiska opozicione političare sklone korupciji da podrže premijera Đukanovića, a na drugoj njegovoj vladi poklanja dva polovna teretnjaka”, kazao je Aleksić.

On je dodao da je slično poniženje lokalnim “režimlijama” priredio nedavno i princ Čarls koji je, umjesto prikladnog kurtoaznog poklona karakterističnog za njegovu državu, poklonio Vladi opremu za otkrivanje švercovanih cigara koju su primili pred kamerama.

Aleksić smatra da Crna Gori se nalazi u teškoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi, a namanje joj je potreban engleski i amerčki humor koji se svakodnevno demonstrira od predstavnika tih država.

“Tražimo od diplomata vodećih država NATO-a da prestanu da podržavaju kriminalni režim i odustanu od brutalnog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje”, naveo je Aleksić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније