Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG.me [ Antena M ]

04. 04. 2016. 12:12 >> 08:37
33

SDP PREDLAŽE

Prvo Sporazum, pa o smjeni Krivokapića

Ni nakon današnje sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine ne postoji jedinstven stavo o tome kada će poslanici raspravljati o smjeni Ranka Krivokapića.

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) predložili su da ako se ove sedmice potpiše Sporazum o održavanju fer izbora, sjednica parlamenta na kojoj bi se glasalo o smjeni Krivokapića mogla biti zakazana za 19. april.

Poslanik SDP-a Raško Konjević rekao je nakon sjednice Kolegijuma da bi se na toj sjednici razmatrale tri tačke  - „lex specialis“, izbor novih članova Vlade i pitanje razrješenja predsjednika parlamenta, prenosi TVCG.

Konjević je rekao da ukoliko se Sporazum ove sedmice ne potpiše, bila bi zakazana nova sjednica Kolegijuma na kojoj bi se odlučilo o redovnom zasjedanju parlamenta.

U DPS-u kažu da je na sceni „igra bez granica“ predsjednika parlamenta a sve u cilju očuvanja funkcija.

Šef poslaničkog kluba DPS-a, Milutin Simović rekao je da za njegovu partiju nije sporan datum sjednice već to što je Krivokapić ponovo kao posljednju tačku dnevnog reda stavio njegovo razrješenje.

On je dodao da bi Krivokapić doprinio Sporazumu, ukoliko podnese ostavku.

Dritan Abazović iz Građanskog pokreta URA kazao je da nakon sjednice Kolegijuma ne postoji jedinstven stav i da se gubi vrijeme.

“Između opcije da to bude 19. ili nečega što je neizvjesnost bolje da bude 19-og. Možda nije najbolje rješenje, ali je rješenje, nije mi jasno što je to za DPS neprihvatljivo” kazao je on.

Upitan šta još fali da bi sporazum bio potpisan Abazović je odgovorio da fale ostavke u Javnom servisu i da sporazum prođe organe partija.

Na pitanje da li je ostavka direktorice TVCG Radojke Rutović uslov za potpisivanje sporazuma Raško Konjević je kratko odgovorio da “nije sklon da ponavlja nešto što je aksiom” .

 “Uslov ostavka, ultimatum ostavka, svi u ovoj državi ima da podnesu ostavku osim jedan čovjek”, ironično je dodao Simović.

Prijedlog za razrješenje Krivokapića podnijelo je 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Liberalne partije, Force i Hrvatske građanske inicijative.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније