Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 04. 2016. 18:16   >>  18:02

MISIJA U CG

OEBS pruža tehničku pomoć DIK-u

OEBS, preko jednog međunarodnog eksperta, pruža savjetodavne usluge Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u dijelu priprema za parlamentarne izbore koji će biti održani na jesen, ali ne posmatra izbore, saopštili su iz Misije OEBS-a u Crnoj Gori. Oni su, kako kažu povodom napisa pojedinih medija, pojasnili da je, u okviru OEBS-a, za posmatranje izbora nadležna Knacelarija za demokratske institucije i ljudska prava, sa sjedištem u Varšavi - OEBS/ODIHR.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori, kako se navodi u saopštenju, angažovala je višeg međunarodnog eksperta da pruži savjetodavne usluge Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u dijelu tehničkih priprema za parlamentarne izbore koji će biti održani na jesen, ali Misija ne posmatra izbore.

Taj ekspert trenutno radi sa Državnom izbornom komisijom na pripremi materijala za obuku članova opštinskih izbornih komisija za predstojeće lokalne izbore u Tivtu, 17. aprila, kažu iz Misije OEBS-a i naglašavaju da, preko svojeg višeg tehničkog eksperta, nastavljaju svoje napore u pružanju tehničke pomoći DIK-u, do održavanja izbora, odnosno do njihovog zaključenja.

"U okviru OEBS-a, institucija nadležna za posmatranje izbora je Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava sa sjedištem u Varšavi - OEBS/ODIHR. Shodno OEBS/ODIHR-ovoj metodologiji posmatranja izbora, tokom sprovođenja aktivnosti u vezi sa parlamentarnim izborima, jasno su razdvojeni mandati OEBS/ODIHR-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније