Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 04. 2016. 15:43 >> 19:41
5

PICULA PORUČIO

Što prije do dogovora vlasti i opozicije

Crna Gora, kao regionalana predvodnica u evropskim i NATO integracijama, mora zadržati političku stabilnost, poručuje hrvatski predstavnik u Evropskom Paralmentu, Tonino Picula.

Zato je, kaže za TVCG, dogovor vlasti i opozicije poželjno što prije postići, kako proces integracija ne bi bio usporen. Kao posljednje sredstvo Picula navodi bojkot Parlamenta i poručuje da je odgovornost na svima.

"Ja ovaj dogovor vidim kao pokušaj, prije svega, da se izborima osigura legitimitet vlasti koja će dovršiti proces evroatlanskih integracija u Crnoj Gori, a za tako nešto je potrebna saglasnost opozicije i vladajuće stranke. Paket koji je ponuđen sigurno da predstavlja dobar okvir koji se može razraditi”, poručio je Picula i dodao da bi bilo dobro da se postigne konsenzus i zadrži kontinuitet u pregovorima sa EU.

Jelena Otašević, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније