Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG.me

28. 04. 2016. 13:36 >> 13:19

U SKLADU SA ŠENGENOM

Nabavili nove vizne naljepnice

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) nabavilo je deset hiljada viznih naljepnica koje su usklađene sa Šengen preporuka i koje će, kako su saopštili, poboljšati bezbjednost izdavanja viza i spriječiti moguće zloupotrebe.

 

Naljepnice, kako se navodi, ispunjavaju kriterijume i visoke standarde zaštitnih elemenata protiv krivotvorenja, a implementacija novog sistema krenuće ubrzo u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, kao i fazu produkcije Viznog informativnog sistema.

“Projekat koji ima za cilj uspostavljanje prve verzije nacionalnog viznog informacionog sistema i nabavku viznih naljepnica realizovan je u saradnji i uz finansijsku podršku MVPEI, MUP-a i UNDP-a a prva lokacija na kojoj će biti implementiran biće Ambasada Crne Gore u Beogradu.  Uvođenje novih viznih naljepnica, kojima će se unaprijediti bezbjednost u postupku izdavanja viza i spriječiti moguće zloupotrebe viza, realizuje se  u okviru procesa harmonizacije viznog režima sa standardima EU i Šengena. U tom cilju, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, na osnovu Zakona o strancima, donijelo je Pravilnik o vizama i viznim obrascima i Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje vize za duži boravak (viza D), kojima je propisan jedinstveni postupak unošenja viznih naljepnica u putnu ispravu u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Uspostavljanjem nacionalnog viznog informacionog sistema i nabavkom viznih naljepnica, proces izdavanja crnogorskih viza biće u potpunosti podržan elektronski i odvijaće se isključivo uz štampanje viznih naljepnica, kako u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima država koje nas u poslovima izdavanja viza konzularno zastupaju.     

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније