Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2016. 13:01 >> 15:37
8

PRISUSTVOVAĆE I DF

O leks specijalisu u srijedu

Sjednica na kojoj će poslanici razmatrati lex specijalis, kadrovska rješenja opozicije za vladu, te razrješenje predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, zakazana je za srijedu u podne. Trajaće najmanje dva dana.

Još nije gotov spisak opozicionara koji ce ući u vladu, a dogovor o tome bi se, navodno, mogao postići do večeras. Od 14 sati zasjeda Glavni odbor SNP-a, upravo o personalnim rjesenjima te partije, a od 16 sati zasijedaće i glavni dobor SDP-a.

Poslanik DPS-a Milutin Simović iskazao je zadovoljstvo što je odblokiran rad paralmenta nakon više od dva mjeseca, uz podsjećanje da do danas u Skupštini čeka više od 100 važnih zakona i podzakonskih akata.

Još niko nije jasno saopštio u čiju kvotu će ući Pozitivna Crna Gora, koja je na bazi očekivanja da uđe u vladu juče potpisala sporazum o fer i slobodnim izborima. U DPS-ovoj nije.

"Ja imam kontrapitanje, ko je opozicija, a ko vlast nakon ulaska u vladu. Ti razogovori su u toku i čim budemo imali šta da sopštimo reći ćemo", kazao je poslanik Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja.

Imena opozicionara koji će ući u vladu nijesu objavljena. Za sada se o tome samo spekuliše.

Tuponja, međutim, vjeruje da će taj spisak biti gotov vrlo skoro.

"Rješenja nijesu dostavljena već samo zahtjev premijera za zakazivanjem sjednice na temu izmjena u sastavu vlade. U svakom slučaju će  to biti dostavljeno prije sjednice, kad tačno ne znam", kazao je Tuponja.

Nakon više od šest mjeseci bojkota, iduće srijede će sjednici prisustvovati i Demokratski front.

"Jednokratno prisustvujemo samo jednoj sjednici, to je odluka koja će biti potvrđena u utorak veče na narodnom skupu", rekao je funkcioner DF-a, Branko Radulović.

Simović, sa druge strane, odgovara: "Dobro došli, nijesu trebali ni odlaziti".

Radulovć je, pak, rekao da su opozicionari koji  će učestvovati u vladi premijera Mila Đukanovića izdali birace.

"Mi ćemo argumentovano i tačno govoriti da je ovo jedna od najvećih obmana, i to ćemo uraditi potpomognuti građanima", poručio je Radulović.

Inače, sjednica će trajati najmanje dva dana, jer će biti mnogo diskusija, a poslanici će govoriti po oko 10 minuta.

Glasaće se o svim tačkama po završetku diskusija, a u srijedu veče je zakazan još jedan kolegijum kako bi se dogovorila dalja dinamika rada.

Ivana Šebek, TVCG

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније