Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2016. 07:57 >> 17:34
1

BOLJEVIĆ O AFISU

Nema više fantomskih birača

Sudski vještak i stručnjak za telekomunikacije Predrag Boljević ocijenio je da će primjenom softvera za pretragu baze otisaka prsta, takozvanog civilnog AFIS-a, priča dijela opozicije o fantomskim i duplim biračima otići u "ad akta".

Boljević je kao neozbiljne ocijenio prigovore dijela NVO sektora i dijela opozicije o nepravilnostima u primjeni sistema elektronske identifikacije na lokalnim izborima u Tivtu.

"U budućnosti, nakon izbora, jedini cilj i svrha povike na glasačke spiskove i fantom birače je da posluži najzagriženijim pristalicama pojedinih političkih subjekata da krivicu za loš rezultat i promašene ciljeve sa sebe i svojih pulena prebaci na dobitnike što je klasični 'mazohizam', ali koji na sreću, negativne efekte može imati samo na onog ko ga praktikuje, nikako na stabilnost i rezultate izbornog procesa", rekao je Boljević za Pobjedu.

On je rekao da ne vidi mogućnosti pojave problema u primjeni sistema, "osim u sferi propagande i medijskih natpisa".

"A u cilju odbrane nekih parcijalnih interesa, pojedinaca ili pojedinih grupa i organizacije, sve u cilju zadovoljenja nekih za njih vrlo praktičnih finansijskih interesa. No kao i do sada bitnije od mogućih problema je, zadovoljstvo, kako predlagača iz redova opozicje na čiju inicijativu je sistem nabavljen i implementiran, tako i ljudi koji su operativno realizovali sistem, da u primjeni nije i neće biti problema", kazao je Boljević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније