Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 04. 2016. 08:14 >> 20:41
7

OPOZICIJA BEZ DOGOVORA

SNP bi 70 mjesta u vlasti

Glavni odbor Socijalističke narodne partije smatra da SNP-u treba da pripadne 70 mjesta u Vladi izbornog povjerenja, saznaju Vikend novine. Na drugoj strani prema nezvaničnim informacijama Pobjede, lideri Demosa i Građanskog pokreta URA poručili su da neće prihvatiti stav SNP-a da im pripadnu čak dva ministarska mjesta u novoj Vladi.

Lideri Socijaldemokratske partije, Demosa, GP URA i Socijalističke narodne partije Ranko Kriivokapić, Miodrag Lekić, Žarko Rakčević i Srđan Milić na konsultacijama u petak nijesu uspjeli da usaglase opozicionu listu za kadar u Vladi, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije. 

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, lideri Demosa Miodrag Lekić i GP URA Žarko Rakčević su na konsultacijama jasno saopštili da neće prihvatiti stav SNP-a da im pripadnu čak dva ministarska mjesta u Vladi.

Glavni odbor SNP-a predložio je prije dva dana Aleksandra Damjanovića i Radivoja Rašovića za funkcije ministra finansija i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Prema planu koji je figurirao u vrhu opozicione četvorke, Demos, GP URA, SNP i SDP su trebali da predlože po jednog ministra, dok bi funkcija potpredsjednika Vlade trebalo da pripadne nestranačkom kandidatu koji bi bio usaglašen od strane svih subjekata.

SNP-u treba da pripadne 35 odsto mjesta u vlasti 

Glavni odbor Socijalističke narodne partije smatra da SNP-u treba da pripadne 35 odsto mjesta u vlasti predviđenih Sporazumom sa Vladom, što predstavlja oko 70 mjesta u Vladi i ostalim državnim institucijama i preduzećima, saznaju Vikend novine.

GO, osim što je dao “zeleno svijetlo" za ulazak Aleksandra Damjanovića kao ministra finansija i Radivoja Rašovića kao ministra poljoprivrede u vladu Mila Đukanovića, razriješio je još neke dileme kada je participiranje u vlasti u pitanju.

Prema nezvaničnim informacijama Vikend novina, GO SNP je odluku o ministrima donio jednoglasno, a nešto duže se raspravljalo o Klubu poslanika u Skupštini Crne Gore. Ako se SNP dogovori sa ostalim opozicionim partijama o učešću u Vladi, ostaće upražnjeno jedno poslaničko mjesto, a potrebno je izabrati i šefa Kluba poslanika.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније