Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 04. 2016. 08:51 >> 09:23
5

STIJEPOVIĆ NAJAVIO

Otvaranja i manifestacije uoči 21. maja

Podgorica se uveliko sprema za proslavu desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti. Glavni grad će organizovati veliki broj događaja u duhu proslave tog jubileja, a ideja je da uoči 21. maja bude otvoreno više realizovanih kapitalnih projekata, kazao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, u intervjuu za Vikend novine.

Stijepović kaže da Podgorica sa izuzetnim zadovoljstvom obavlja pripreme za proslavu desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti. 

Među najvažnijim projektima izdavaja izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja.

“U tome smo ostvarili veliki napredak kroz razgovore sa Njemačkom razvojnom bankom (KfW) i posredstvom Ministarstva finansija i Ministarstva održivog razvoja i turizma došli smo do preliminarnih uslova, koji su nam prihvatljivi i koji će sigurno biti polazna osnova za potpisivanje ugovora, najvjerovatnije tokom maja, za finansiranje tog projekta, što je odlučujući korak ka realizaciji tog važnog posla. Zatim, tu je projekat izgradnje Gradskog pozorišta, za koji imamo urađen projekat i obezbijeđen novac u Budžetu. Gradski parlament je završen i u potpunosti opremljen i spreman za useljenje. Siguran sam da će prva naredna sjednica Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za 16. maj biti održana u tom objektu”, najavio je Stijepović.

Kaže da se intenzivno radi, i na projektu natkrivanja jednog otvorenog bazena i tender za taj projekat je raspisan 27. aprila.

Ideja je kaže Stijepović da uoči 21. maja bude otvoreno i nekoliko realizovanih kapitalnih projekata. Među njima nabraja: Crpnu stanicu Mareza I, Kuću fudbala na Starom aerodromu, Reciklažno dvorište u Orjenskoj ulici, dva fudbalska terena u na Zlatici, fudbalski teren u Donjoj Gorici, kao i dva Dnevna boravka za potrebe penzionera Podgorice.

“Takođe, planiramo da građane nagradimo i obradujemo koncertom trodnevnom manifestaciom "City groove", čiji je jedan od glavnih pokrovitelja upravo Glavni grad, a upriličićemo i niz različitih kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, kroz aktivnosti KIC-a „Budo Tomović" i Sekretarijata za kulturu i sport. Sa prijateljima grada sa kojima već imamo saradnju i građanima Podgorice, 20. i 21. maja organizovaćemo na više lokacija u našem gradu kulturno-zabavne manifestacije u kojima će aktivno učešće uzeti i naši građani”, poručio je Stijepović.

Koalicija u Podgorici funkcioniše bez problema

Govoreći o političkim dešavanjima, Stijepović podsjeća da u Podgorici funkcioniše koalicija DPS, LP, BS, DUA i HGI, kao predizborni savez. Nakon toga i određenih političkih dešavanja Socijaldemokrate (SD) su, kroz potpisivanje postizbornog sporazuma, takođe, dio vlasti u Podgorici.

“Sa zadovoljstvom konstatujem da taj politički savez uspješno funkcioniše i daje očekivane rezultate. Dešavanja na državnom nivou tokom proteklih nekoliko mjeseci nijesu se odrazila na funkcionisanje uprave Glavnog grada, jer nije bila dovedena u pitanje naša dobra saradnja i komunikacija sa Vladom Crne Gore i ministarstvima”, kazao je Stijepović.

U Glavnom gradu, kako ističe, očekuje nastavak dobre prakse u saradnji sa svim resorima, bez obzira na to ko će biti na njihovom čelu, nastavak projekata koji su započeti, kao i neometano funkcionisanje službi Glavnog grada.

“Vjerujem da je velikodušna ponuda premijera Mila Đukanovića koju je dao opoziciji jedinstvena ne samo u regionu, već i u Evropi, te da će njenom realizacijom kroz Sporazum i lex specialis biti otklonjena svaka sumnja u regularnost izbornog procesa i da će naredna crnogorska vlada bez ikakvih opterećenja moći da nastavi rad na razvoju države i njenom dinamičnijem napretku u svim oblastima”, zaključio je Stijepović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније