Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 05. 2016. 08:23   >>  14:07 23

KNEŽEVIĆ PORUČIO

Narod nas šalje pod šatore, ili u parlament

Demokratski front će na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore, koji je zakazan za sjutra, sa narodom odlučiti da li će se poslanici tog opozicionog saveza vratiti u parlament i učestvovati u raspravi o formiranju vlade izbornog povjerenja ili će nastaviti okupljanja uz povratak šatora na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, saopštio je član Predsjedništva tog saveza, Milan Knežević.

 

"Protesti Demokratskog fronta, koji će početi 3. maja, noć uoči održavanja sjednice Skupštine, predstavljaju narodni odgovor na izdaju dijela opozicije koja je odlučila da uđe u koaliciju sa Dsmokratskom partijom socijalista. Naš savez nepokolebljivo stoji na čvrstim opozicionim idejama koje smo proklamovali 27. septembra prošle godine. Umjesto da se dio opozicije nakon 24. oktobra udruži sa nama protiv Mila Đukanovića, oni su odlučili da se udruže  sa njim protiv DF-a", rekao je Knežević. 

On smatra da najavljena koalicija sa DPS-om polako dobija Nušićevske elemente, jer se, kako je rekao, „dosljedni” opozicionari pogađaju oko funkcija, da bi im pozavidjeli i nekadašnji preprodavci i šaneri sa Tuškog puta.

"Pošto je više nego očigledno da je politička scena u Crnoj Gori, izuzev Demokratskog fronta, postala prava pijaca, ne preostaje nam ništa drugo već da 3. maja donesemo zajedničku odluku o našim daljim potezima. Veoma je važno poslati poruku da bez obzira na opozicionu izdaju Demokratski front ostaje jedini na braniku opozicione borbe i sigurno neće izdati sopstveni narod. Naša je dužnost da sa još većom žestinom pružimo otpor režimu i pokažemo ne samo da nećemo odustati, već i da ćemo učiniti sve da zaštitimo narod od nove pošasti koja se sprema", kazao je Knežević za Dan.

Prema njegovim riječima, DF će s narodom odlučiti o mogućem povratku u parlament, ali i o modelu borbe koji bi bio primjeren u toj ustanovi.

“Ako se dogovorimo da i tamo razapnemo šatore, ne postoji ta sila, niti obezbjeđenje koje nas može spriječiti u tome, kao što nas niko ne može spriječiti, da ako odlučimo, ponovo raširimo šatore na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, jer je tu sve i počelo", kazao je Knežević.

Podsjećamo, predstavnici DF-a su nakon višemjesečnog bojkota parlamenta učestvovali na nedavnoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojoj je dogovoreno da plenarno zasjedanje, na kojem treba da budu izabrani novi članovi Vlade i usvojen leks specijalis, bude održana u srijedu, 4. maja. Iz DF-a su pojasnili da je njihov dolazak na Kolegijum bio samo uslovan, jer će odluka o eventualnom učešću poslanika tog opozicionog saveza na plsnarnom zasjedanju zavisiti od dogovora sa građanima na protestnom skupu.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније