Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 05. 2016. 17:04 >> 16:50
1

ČESTITKA

LP: Mediji u nezavidnoj poziciji

Liberalna partija svim crnogorskim novinarima i zaposlenim u medijima čestitala je Svjetski dan slobode medija.

Iz LP poručuju da su sloboda i zaštita javno izgovorene riječi i profesionalnog novinarstva temeljni indikator demokratskog progresa svakog društva i države te stanja opštih sloboda u njoj.

"Liberali vjeruju u slobodno društvo i slobodnog pojedinca u njemu koji će se osjećati sigurno i komotno u onome što radi i kako živi, a obaveza zajednice jeste da takav status obezbijedi svakom građaninu. Mediji jesu jedan od temeljnih stubova koji pomaže izgradni i održavanju takve slobode u društvu", navodi se u saopštenju LP.

Crnogorska mediji, kako poručuju iz LP,  jesu u nezavidnoj poziciji.

"Nepostojanje opšteprihvaćenog kodeksa profesije, ažurnog djelovanja samoregulatornih tijela i nespremnost političkih i interesnih grupacija da medijima ostave slobodan prostor za nezavisno djelovanje, doveo je do konfuzije koja se održava na cijelo društvo", poručuju iz LP.

Najveća odgovornost, kako ističu liberali, jeste na Javnom servisu.

"Javni servis u ključnim trenucima nije ispunio svoju družnost kao servis svih građana koji ga finansiraju. Uvjeravamo predstavnike medija, ali i javnosti da će crnogorski liberali uraditi sve da takvo stanje na medijskoj sceni promijene i pokrenu pozitivne reforme kroz institucije sistema, te da profesionalna i stručna javnost, ali i svaki novinar pojedinac može uvijek računati na podršku Liberalne partije u takvoj borbi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније