Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 05. 2016. 17:37 >> 09:25
19

USLOV!

SNP: U Vladu samo sa dva ministra

Socijalistička narodna partija potpisaće Sporazum o stvaranju uslova za fer izbore, pod uslovom da u prelaznoj Vladi dobiju dva ministarska mjesta, saopštio je novinarima, nakon sjednice GO, lider partije Srđan Milić. U slučaju da ostatak opozicije ne prihvati njihov prijedlog, SNP, kako poručuju neće glasati za Leks specijalis, niti učestvovati u Vladi izbornog povjerenja.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije predložio je Radivoja Rašovića za ministra poljoprivrede, a Veselina Bakića za ministra finansija u prelaznoj Vladi, kazao je Milić. Milić je kazao da je uslov SNP dva ministarska mjesta u budućoj Vladi i da SNP od toga naće odustati, bez obzira na to što je SDP već predložio Raška Konjevića za ministra finansija.

„Na jučerašnjem sastanku, lideri SDP-a, Demosa i URE su, po njihovom tumačenju, potpisivanje Sporazuma definisali kao uslov bez kojeg se ne može biti dio kontrole izbornog procesa“, saopšteno je iz SNP-a, nakon sjednice GO.

Kako poručuju iz SNP-a, prije sjednice Glavnog odbora, iz medija su saznali da su lideri te tri političke grupacije napravili prijedlog kandidata za ministre i potpredsjednika Vlade, s jednim upražnjenim mjestom za kandidata SNP-a.

„SNP, kao partija sa nespornim izbornim legitimitetom i legalitetom, insistira na principijelnosti u saradnji. Glavni odbor SNP-a je donio odluku da za kandidata za ministra finansija predloži diplomiranog ekonomistu i potpredsjednika SNP-a Veselina Bakića, a za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja diplomiranog ekonomistu Radivoja Rašovića“, saopšteno je iz SNP-a.

Kako navode iz SNP-a predlaganjem kadrova, preuzimaju i kao partija punu odgovornost u tim ministarstvima za obezbjeđivanje uslova za fer i slobodne izbore.

„Glavni odbor SNP-a je zaključio da se ovaj naš predlog mora gledati kao cjelina. U suprotnom, SNP neće glasati za Leks specijalis, niti učestvovati u Vladi izbornog povjerenja. SNP će ovaj predlog uputiti svim potpisnicima Sporazuma“, saopšteno je iz SNP-a nakon sjednice GO.

Ranije danas predstavnici Demosa, URE i Socijaldemokratske partije predložili su profesora Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade izbornog povjerenja, Raška Konjevića za ministra finansija, Gorana Danilovića za ministra unutrašnjih poslova i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније