Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 05. 2016. 18:47 >> 19:44
5

"UCJENA"

URA: Neprihvatljiv pristup SNP-a

Predstavnici Građanskog pokreta URA poručili su da je neprihvatljiv pristup Socijalističke narodne partije, koja traži dva ministarska mjesta kao uslov za ulazak u Vladu i potpisivanje Leks specijalisa. Na odluku GO SNP-a gledaju kao na ucjenu.

Član URE Dritan Abazović kaže za Televiziju Crne Gore, da je iznenađen potezom kolega iz SNP-a.

"Iznenađen sam, iako su mnogi upozoravali da je ovaj scenario moguć. Ovo ne služi svrsi, a svrha je kontrola izbornog procesa. Odluka SNP-a je štetna i to štetna pod njih", kazao je Abazović za Televiziju Crne Gore.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao da je neprihvatljiv pristup Socijalističke narodne partije, koja traži dva ministarska mjesta kao uslov za ulazak u Vladu i potpisivanje Leks specijalisa. Rakčević navodi i da ucjene nijesu dobar pristup.

Ranije danas iz Socijalističke narodne partije je saopšteno da će potpisati Sporazum o stvaranju uslova za fer izbore, pod uslovom da u prelaznoj Vladi dobiju dva ministarska mjesta.

"Mi već mjesecima radimo na Sporazumu, koji je potpisan 26. aprila. Zaista je najblaže rečeno čudno da noć pred zasijedanje Parlamenta, kolege iz SNP-a, koje su nedjeljama odbacivale mogućnost da potpišu Sporazum, sada okreću tezu i postavljaju pitanje funkcija“, kazao je Rakčević Televiziji Vijesti.

Što se tiče URE, on je ponovio, da im ministarska mjesta nijesu važna.

"Imate međutim drugi pristup. Znači neće da se potpiše Sporazum, a hoće da se od četiri ministarska mjesta bez potpisa na Sporazum dobiju dva mjesta", kazao je Rakčević i ponovio da je URA predložila profesora Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade.

"Nije dobar pristup ucjena. Mi moramo da se koncentrišemo na kontrolu izbora, na ono što su fer izbori. Zaista ne prihvatamo pristup ili ćemo imati dva ministra ili nema ništa od Sporazuma i nećemo glasati ni za Leks specijalis", poručio je Rakčević i dodao da će vjerovatno o novom prijedlogu SNP-a večeras biti održane konsultacije ostatka opozicije - URE, Demosa i SDP-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније