Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Anadolija ]

06. 05. 2016. 08:39 >> 08:26

DANAS U BUDVI

Počinje 2BS Forum

Međunarodni To Be Secure (2BS) Forum, konferencija koja se bavi pitanjima globalne i transatlantske bezbjednosti, počeće danas u Budvi.

 

Pod nazivom "Globalna sigurnost – izazovi i odgovori", ovaj 2BS Forum će se baviti nekim od najvećih izazova i prijetnji po međunarodnu i regionalnu bezbjednost u ovoj deceniji.

Diskutovaće se o budućnosti NATO-a, izbjegličkoj krizi, odnosu Rusije sa Zapadom, izborima u Americi i uticaju na američku spoljnu politiku, ISIS-u, kao i o globalnim i regionalnim bezbjednosnim pitanjima koji su od značaja za saveznike i partnere uoči predstojećeg samita NATO-a u Varšavi. 

Na otvaranju Foruma će govoriti premijer Milo Đukanović, zatim predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara. Uvodni govor za prvi panel će održati zamjenik Generalnskog sekretara NATO-a Aleksander Veršbov, a za drugi panel ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu. 

Drugog dana 2BS Foruma će se, na predsjedničkoj diskusiji o temi "Zajednička bezbjednost - zajednička odgovornost", učesnicima obratiti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i presjednik Republike Slovenije Borut Pahor. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније