Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

06. 05. 2016. 08:29 >> 08:13
10

KITAROVIĆ O PREVLACI

Razgovor bolji od suda

Crna Gora i Hrvatska treba da još jednom pokušaju da dogovorom riješe spor u vezi Prevlake, prije nego što se to pitanje iznese pred međunarodni sud, kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

 

"Smatram da bi trebalo trebalo pokušati doći do utvrđivanja zajedničke državne granice naposrednim dogovorom i sklapanjem ugovora o granici prije nego odlučimo da ovo pitanje iznesemo pred neko međunarodno pravosudno tijelo", kazala je Grabar-Kitarović u intervjuu Vijestima.

Prema njenim riječima, mora se poći od međunarodnopravnog načela poštovanja bivših republičkih granica, "kako su obje naše države prihavtile u svojim temeljnim dokumentima".

"A i o izlaženju pred neko međunarodno tijelo, bilo Međunarodni sud, bilo arbitražu, takođe se trebalo usaglasitri", kazala je Grabar-Kitarović.

Ona je rekla da je od uspostavljanja "privremenog" režima prošlo previše vremena.

"Mislim da smo dovoljno zreli da se ovi pitanje riješi u duhu dobrosusjedskih odnosa i prijateljstva", poručila je Grabar Kitarović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније