Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 05. 2016. 08:33   >>  08:16 11

MANDIĆ POZIVA

Opozicija da se probudi iz košmara

Lider Nove, i član Predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, rekao je da možda vrijeme da se pojedine kolege iz opozicije trgnu i probude iz strašnog košmara u koji su zapale, te da sadašnju političku situaciju pogledaju sa opozicionog stanovišta.

 

To bi, kako je rekao, značilo da se "konačno presaberu i podsjete da je njihov posao da smijene korumpiranu vlast, a ne da postanu njen dio".

"Prema tome, očekujemo da svako od njih pojedinačno odgovori na ponudu DF-a o formiranju tehničke vlade koja bi u oktobru ove godine organizovala prve poštene i pravične izbore u Crnoj Gori. To znači da oni poslanici, odnosno stranke koje tvrde da su opozicija premijeru Milu Đukanoviću i aktuelnoj izvršnoj vlasti, smijene sadašnju 40. i izaberu novu 41. Vladu Crne Gore. Naša javnost je registrovala najmanje 42 poslanika koji su snažno naglašavali opozicionu prirodu i karakter svog djelovanja u Skupštini, a to je više nego dovoljno da ovaj posao dovedemo do kraja i omogućimo održavanje regularnih izbora", rekao je Mandić u intervjuu za Dan.

Lider Nove je rekao da je "narod već počeo da zbija šale sa nekim opozicionim pregovaračima kako ih Đukanović vuče za nos i bruka dvostruko".

Po riječima Mandića, DF posebnu odgovornost u ovom slučaju pripisuje Miodragu Lekiću.

"Postavljajući ga ranije na čelo DF-a, Nova srpska demokratija je imala samo jedan uslov, a to je da ni pod kakvim izgovorom ne ode sa režimom Mila Đukanovića", rekao je Mandić.

Kako je istakao, umjesto pravog državništva koje su očekivali od Lekića, "svjedoci smo obične balkanske prepredenosti, u kojoj nije nimalo prebacio, nego u pregovorima sa DPS-om mnogo podbacio".

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније