Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

26. 05. 2016. 14:10 >> 20:00
7

SJEDNICA 1. JUNA

DF bi da razriješi Simovića

Premijerski sat bie održan 31. maja, dok će nova sjednica parlamenta biti održana dan kasnije, dakle 1. juna, odluka je Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore.

Na novoj sjednici zakazanoj za 1. jun, prva tačka dnevnog reda biće izbor predsjednika Skupštine Crne Gore. Predsjedavajući Skupštini Milutin Simović rekao je novinarima da očekuje prijedloge za novog predsjednika parlamenta.

Odgovarajući na pitanje da li je on kandidat za predsjednika Skupštine, Simović je kazao da ni želja ni interes DPS-a nije bila zauzimanje neke nove pozicije.

"A to nije bila ni moja lična želja, ni interes", rekao je Simović.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović rekao je i da će Demokratski front (DF) inicirati razrješenje Milutina Simovića sa funkcije potpredsjednika parlamenta.

DF će, kako je pojasnio Đukanović, premijerskom satu prisustvovati nakon tri godine bojkota, jer je njihov kandidat na predsjedničkim izborima 2013.godine, Miodrag Lekić, odlučio da bude dio vlade izbornog povjerenja.

Mila Vuković, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније