Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 05. 2016. 08:09 >> 07:52

PREMIJERSKI SAT

Najčešće pitao SNP, najrjeđe DPS

U Skupštini Crne Gore, prošle godine, čak 20 od 81 poslanika nije postavilo nijedno poslaničko pitanje izvršnoj vlasti za osam posebnih sjednica posvećenih premijerskom satu.

Vikend novine pišu da je riječ uglavnom o poslanicima vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), njih deset, a iz Socijaldemokratske partije četiri. 

Lideri Nove, Demosa i Pozitivne Crne Gore, Andrija Mandić, Miodrag Lekić i Darko Pajović takođe nijesu imali nijedno pitanje za premijera prošle godine, kao ni poslanik Demosa, tada predstavnik Demokratskog fronta Zoran Miljanić, pokazuje izvještaj Skupštine za 2015. godinu.

Najaktivniji poslanici bili su članovi Socijalističke narodne partije Danijela Danka Marković, Danko Šarančić, Radosav Nišavić, Aleksandar Damjanović i poslanica DF Jelisava Kalazić koji su za premijera i članove izvršne vlasti imali više od deset pitanja.

Poslanička pitanja najčešće su upućivana na adresu premijera Mila Đukanovića, a odnosila su se na pristupanje NATO savezu, kao i na izvještaje Evropske komisije.

Poslanici opozicije postavljali su pitanja o aferi "Listing", o privatizacijama i koncesionim aranžmanima koje je Vlada sklopila u prethodnoj deceniji, o izdacima iz budžeta, ali i protestima Demokratskog fronta koji su održani 24. oktobra 2015. godine.

Premijer se u svojim odgovorima osvrnuo i na poslovanje između Vlade i kompanije A2A, na Fond zdravstvenog osiguranja Crne Gore i njegove izdatke, kao i na razvojne projekte koje je Vlada planirala nacrtom budžeta za 2016. godinu za sjever Crne Gore. 

Za utorak, 31. maj zakazana je nova sjednica premijerskog sata, kojoj će nakon višemjesečnog bojkota prisustvovati i članovi Demokratskog fronta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније