Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 05. 2016. 12:24   >>  12:06 13

LIBERALI PORUČILI

Šef parlamenta da bude neko iz vlasti

Logično je i politički očekivano da novi predsjednik Skupštine bude jedan od inicijatora razrješenja bivšeg predsjednika parlamenta, smatraju u Liberalnoj partiji (LP). Liberali poručuju da to treba da bude neko iz njihove partije, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative, Force ili DPS-a, odnosno poslanik vladajuće koalicije.

“Liberali su uvijek, na nivou principa, upozoravali da bilo čiji partijski interesi ne mogu biti ispred volje građana”, poručili su iz LP.

Poslanik LP, Andrija Popović, ranije je predložio da na čelo Skupštine, do kraja mandata, dođe poslanik iz redova partija manjinskih naroda.

U LP smatraju da bi na taj način pokazali “crnogorsku širinu i građanski duh” a da bi konačno jedan od najviših državnih funkcionera bio predstavnik manjina.

“Mislimo da nije normalno i logično, uz svo dužno poštovanje prema aktuelnom kandidatu za ovu funkciju, Darku Pajoviću i njegovoj partiji, da predsjednik Skupštine može biti neko ko nije dio vladajuće koalicije i većine i za koga nije jasno da li je opozicija ili je vlast”, saopšteno je iz LP.

U toj partiji smatraju da je paradoksalno što su većina predlagača takvog rješenja poslanici vladajuće koalicije, bez koalicionog sporazuma s Pozitivnom Crnom Gorom.

“Zbog jednostranog raskida koalicionog Sporazuma od strane SDP, u januaru ove godine smo nedavno razriješili bivšeg predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića. Iako moramo priznati specifičnost crnogorskog političkog trenutka, sada su gotovo svi, kako parlamentarni tako i vanparlamentarni subjekti, na crnogorskoj političkoj sceni i vlast i opozicija”, ocjenjuju u LP.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније