Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 05. 2016. 16:01   >>  15:44 1

ŽELE RAVNOPRAVNOST

Žene SD-a izabrale rukovodstvo

Jelena Vučeraković, Emina Salihović i Ivana Raščanin izabrane su za potpredsjednice Foruma žena Socijaldemokrata (SD) Crne Gore. Za sekretarku je izabrana Vera Mirković.

“Na ovaj način, zaokruživanjem rukovodstva, napravljen je još jedan korak ka ostvarivanju većeg uticaja žena na unutarpartijsku politiku, alli i korak ka jačem zalaganju za uključenost žena u javnom životu i promjenu položaja žena u crnogorskom društvu”, saopšteno je iz SD.

Predsjednica Foruma žena SD, Radojka Koprivica, istakla je zadovoljstvo zbog izbora rukovodstva.

“To je jedan od osnovnih preduslova za organizovanje aktivnosti kojima će se sprovoditi Program SD-a, u dijelu koji se odnosi na žene, a koji je dominantno vezan za razvoj ženskog preduzetništva. Izborom rukovodstva, Forum žena će se i formalno uključiti u kampanju za parlamentarne izbore, ali i otpočeti aktivnosti na pripremi Kongresa Foruma žena SD Crne Gore koji će se održati na jesen”, navode iz SD-a.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik SD Crne Gore, Ivan Brajović, koji je naglasio da je ta partija na svim nivoima organizovanja, za veoma kratak period, uspjela da uspostavi jaku strukturu.

“A koju čine prepoznatljivi, odgovorni i sposobni ljudi iz svih gradova, kakvi su i u Forumu žena. Osim toga, prednost Foruma žena i SD-a kao partije je ravnomjerna zastupljenost, što se ogleda kroz izbor potpredsjednica iz sve tri regije”, naveo je Brajović.

Osim njega sastanku su prisustvovale i Marija Blagojević, članica Predsjedništva i Irma Nišić, međunarodna sekretarka SD-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније