Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 05. 2016. 16:25   >>  08:33 5

AGOVIĆ UVJEREN

Opština Petnjica - uspješna priča

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović zadovoljan je onim što je lokalna uprava postigla od ponovnog dobijanja statusa opština 2013. godine. Kao najveće izazove navodi zapošljavanje i zaustavljanje migracije stanovništva.

Na današnji dan 2013. godine, Petnjica je ponovo dobila status opštine, pošto je Skupština Crne Gore usvojila izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji. Prvi čovjek Petnjice Samir Agović, za Antenu M kaže da je zadovoljon onim što su do sada postigli.

“Smatramo da  smo uradili dosta s obzirom na okolnosti i kapacitete u  trenutku dobijanja statusa opštine. Naravno, imamo  još mnogo obaveza u narednom periodu, ali sasvim sigurno i argumentovano možemo da konstatujemo da je priča o opštni uspješna  priča”, kazao je Agović.

On navodi da su konstituisani svi organi koje tereba da ima jedna lokalna samouprava, te da su  donijeli dobre odluke u vezi sa budućim razvojem Petnjice.

“Ovih  dana u toku je izgradnja zgrade opštine, očekujemo da uskoro  dobijemo i najpovoljniju ponudu za rekonstrukciju puta Petnjica – Berane. Prioritet nam je, takođe, izgradnja vodovoda za 600 domaćinstava koja je u toku. Poboljšali smo i životne uslove poljoprivrednih proizvođača koji izlaze na katune...”

Kao najveći izazov prvi čovjek Petnjice navodi nova radna mjesta i zaustavljanje migracije stanovništva.

“To je nešto što nas opterećuje i što je “dežurna” tema u lokalnoj  upravi. Zato  radimo i radićemo na  privlačenju stranih investicija. Moramo predstaviti prednosti Petnjice koje su zaista brojne i u sektoru poljoprivrede, turizma, drvoprerade, hidropotencijala. Petnjica do sada to nije iskoristila na pravi način. Velika je, međutim, šansa da u narednom periodu valorizujemo potencijale koje imamo”, kazao je Agović.  

Petnjica je do 28. maja 2013. bila u sastavu Berana, a dobijanjem novog statusa postala je 22. opština u državi.

Područje Petnjice obuhvata 173 kvadratna kilometara sa 28 naselja.

Status opštine Petnjici je ukinut 1957. godine kada je organizovana kao mjesna zajednica i pripojena opštini Berane. Iz opštine Berane, prije više od dve decenije, izdvojila se i Andrijevica.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније