Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Antena M ]

29. 05. 2016. 10:40 >> 10:23
22

BULATOVIĆ PORUČIO

Smjena vlasti bitnija od državnog statusa

Lider nekadašnje koalicije za zajedničku državu za Srbijom, Predrag Bulatović iz Demokratske narodne partije, kazao je u emisiji “Živa istina” da nije zadovoljan onim što je na ekonomskom planu urađeno za deset godina od, kako je kazao, “pokradenog referenduma".

Bulatović kaže da je Crna Gora opustošena, te da su se politička predviđanja iz 2006. da će biti privatna država bez vladavine prava ostvarila. Komentarišući navode da se za 2018. godinu, stotu godišnjicu od Podgoričke skupštine, priprema teren za referendum na kome bi se provjerilo da li su crnogorski građani za nezavisnu državu ili za zajednicu, Bulatović kaže da prvi put za to čuje.

Upitan na šta je mislio kad je nedavno na jednoj pres konferenciji Demokratskog fronta rekao da čeka istorijski trenutak kada će možda biti moguće da se provjeri odluka o nezavisnoti, Bulatović je kazao:  “Nijesmo se bavili pitanjima izmjene državnog statusa. Bio sam na toj konferenciji i o tome je govorio samo predsjednik DNP-a Milan Knežević i to hipotetički...To je politički stav a ne najava nečega”.

Bulatović dodaje da je prva tema za DF borba protiv DPS-a i Mila Đukanovića, a ne izmjena državno-pravnog statusa.

“Ne vidim da je u Srbiji u ovom trenutku na dnevnom redu pitanje obnavljanja zajedničke države”, kaže Bulatović.

Upitan zašto iz redova DF-a često stižu poruke “ako bude izbora u oktobru” i da ih DF neće dozvoliti, Bulatović kaže da su lider SDP-a Ranko Krivokapić i ostali koji su ušli u, kako kaže, rekonstrusani Đukanovićev kabinet, najavili da će napustiti Vladu ako vide da ne mogu da obezbijede uslove za fer izbore.

“Napuštanje Vlade dovelo bi Crnu Goru u vanrednu situaciju, koja dovodi u pitanje i mogućnost održavanja fer izbora. Ili bi bilo riječi o bojkotu, o udruženim protestima ili drugim oblicima po ugledu na makedonski scenario, da se uz uključenje EU pomjeri rok koji je ustavno tvrd, ali kada je duboka politička kriza onda bi to moglo da se desi”, istakao je Bulatović. 

DF ,kaže on, nikada nije tražio promjenu vlasti na ulici. Objašnjava da je njihov cilj pad Vlade Mila Đukanovića podnošenjem  ostavke i izbor prelazne bez njega. Od protesta ne odustaju, ali DF nakon dužeg perioda naredne sedmice dolazi na premijerski sat.

“Imajući u vidu da je Miodrag Lekić, sada lider Demosa, poslao svoje ključne ljude u Đukanovićevu Vladu, a mi smo zbog njega bojkotovali premijerski sat nakon pokradenih predsjedničkih izbora,  taj razlog više ne postoji i mi dolazimo” objasnio je on.

Svi oni koji su potpisali Sporazum, glasali za leks specijalis i ušli u  vladu po DF-u nijesu opozicija, kaže Bulatović. Trn u oku su Bulatoviću posebno oni koji, kako kaže, nemaju legitimitet:.

"Baviće se Demokratski front URA-om, partijom koja nije partija, niti ima legitimitet. Žarko Rakčević gradi kreditibilitet na Dritanu Abazoviću i to je fakat. Kada je posrijedi odnos prema Srbima u Crnoj Gori, ako postavimo gornju granicu ko je najviše protiv Srba, e nekoliko koraka iznad tog vrha je Rakčević. Ja i on smo neuporedive kategorije",  istakao je Bulatović. 

Upitan da li Moskva finansira anti-Nato kampanju DNP-a, kaže da su se slučajno poklopili interesi njegove partije i Rusije. “Nas Rusija može politički da podržava, ali nas ne finansira, jer nama nije potrebna finansijska pomoć”, poručuje Bulatović.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније