Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 05. 2016. 14:02 >> 09:20
8

JONICA SAOPŠTILA

Ne vjerujem Vladi izbornog povjerenja

Svi politički subjekti su, prilikom formiranja Vlade izbornog povjerenja, imali privatni ili politički, a najmanje opšte proklamovani cilj - suzbijanje i kažnjavanje zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe, ocijenila je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP), Snežana Jonica.

 

Upitana da li smatra da će Vlada izbornog povjerenja ostvariti ciljeve zbog kojih je formirana, ona je kazala da, kao građanin, ne vjeruje toj Vladi.

“Kao poslanik, smatram da je, prilikom njenog formiranja, svako od njih imao svoj privatni ili politički cilj ili ambiciju, a najmanje je to bio opšte proklamovani cilj - stvaranje izbornog povjerenja i suzbijanje i kažnjavanje dosadašnjih modela zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe i onemogućavanje novih”, rekla je Jonica agenciji Mina.

Ona smatra da je vrijeme, nažalost, pokazalo da je samo SNP u pregovore ušao vođen jedino društveno korisnim ciljem.

“Zato se plašim da će i u obavljanju funkcija u novoj Vladi ti “drugi ciljevi” biti u prvom planu, a da će krajnji cilj biti da svako ostvari svoj profit za izbore”, saopštila je Jonica.

Prema njenim riječima, Demokratska partija socijalista (DPS) će profitirati, jer je, ulaskom “takozvane opozicije, koja nema izborni legitimitet”, potpuno obesmislila priču o izbornom legitimitetu.

“I stvorio preduslove da, po receptu dobijenom iz opozicije poslije izbora, ako im bude falilo, “nabave” par mandata od nekih koji će postati poslanici na listi jedne partije, a onda se naprasno naljutiti i zadržati mandate kako bi s mandatom raspolagali po svom “ubjeđenju”, a ne po volji građana”, dodala je Jonica.

Ona smatra da će tri subjekta koja su ušla u Vladu pokušati politički da profitiraju od toga.

“Jedni čuvajući pozicije koje su imali u vlasti sada kroz kvotu opozicije (Socijaldemokratska partija (SDP), a drugi pribavljajući članove tako što će im nuditi funkcije po dubini - da bi se učlanili u njihovu partiju ili nevladinu organizaciju (Demos i URA)”, ocijenila je Jonica.

Ona je navela da je SDP 18 godina nastupao na zajedničkoj listi sa DPS-om i da su, nakon svih “brutalno pokradenih izbora prvi trčali da uhvate čep sa šampanjca koji su, ruku pod ruku, otvarali Milo Đukanović i Ranko Krivokapić”.

Zato, smatra Jonica, oni ne mogu biti faktor povjerenja, niti relavantan kontrolor izbornog procesa.

Ona je ocijenila da će tri “takozvana” opoziciona subjekta koja su ušla u Vladu, ukoliko ocijene da nijesu ostvarili planirani profit, izaći iz Vlade pred izbore (neki od njih ili svi).

“I poručiti preko sebi bliskih medija kako su otkrili “to i to” i suočili se s “tim i tim”, ali, eto, nijesu mogli ništa da urade, ali će na izborima, uprkos tome, učestvovati”, dodala je Jonica.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније