Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2016. 18:05   >>  17:50 3

ĐUKANOVIĆ U TIRANI

Podrška susjeda – važna legitimacija CG

Posebnu važnost za progres određene zemlje u integracijama ima stav susjeda, kazao je crnogorski premijer Milo Đukanović u razgovoru sa predsjednikom albanskog Parlamenta Ilirom Metom i zahvalio toj zemlji na pomoći i podršci koju pruža Crnoj Gori. Đukanović i Meta sastali su se nakon učešća na Parlamentarnoj Skupštini NATO u Tirani.

Albanija je podržavala Crnu Goru od prvog dana, kao i ostale susjedne zemlje, kazao je Đukanović.

“Što je važna legitimacija Crne Gore za napredak ka punopravnom članstvu u Alijansi”.

Đukanović je, između ostalog, naglasio da je i Crna Gora isto tako spremna da podijeli svoja iskustva iz pregovaračkog progesa sa EU, sa prijateljima kao što je Albanija, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, Meta je čestitao premijeru Đukanoviću potpisivanje Pristupnog protokola sa NATO, i naglasio da će Albanija biti među prvim zemljama članicama koja će ga ratifikovati.

Đukanović i Meta su izrazili zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i saradnje, i razmijenili mišljenja o aktuelnim kretanjima na Zapadnom Balkanu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније