Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2016. 09:47   >>  09:29 1

RASPUSTITI PARLAMENT

SD za nove izbore Gusinju

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da, shodno zakonu, u najkraćem roku predloži Vladi raspuštanje lokalnog parlamenta u Gusinju.

 

Iz te partije su istakli da raspuštanje lokalnog parlamenta traže kako bi se stekli uslovi za raspisivanje izbora, nakon kojih će, kako se navodi, konačno biti moguće da najmlađa opština u Crnoj Gori ostvaruje svoju funkciju od koje će mještani imati koristi.

"Podsjećamo da je Vlada na sjednici održanoj 21. aprila 2016. godine donijela Odluku o upozorenju Skupštini opštine Gusinje da u roku od 15 dana održi sjednicu i donese Odluku o budžetu opštine, kao i druge odluke značajne za nesmetano funkcionisanje opštine i ostvarivanje prava građana. Imajući u vidu činjenicu da se Skupština opštine Gusinje nije održavala gotovo godinu dana, te da se to nije dogodilo ni nakon upozorenja u roku propisanom u Odluci, obaveza je ministra unutrašnjih poslova da predloži raspuštanje lokalnog parlamenta i da time omogući raspisivanje lokalnih izbora", saopštio je predsjednik Opštinskog odbora SD Gusinje, Džeko Radončić.

Socijaldemokrate su, kako je naveo, i ranije iznosile stav da su izbori jedini mogući način za prevazilažnje brojnih nagomilanih problema sa kojima se Gusinje već duže vrijeme suočava, zbog paralize lokalnog parlamenta.

Procedura raspuštanja lokalnog paralementa se, ističe, morala desiti i ranije, kako najmlađa opština u Crnoj Gori ne bi ušla u fazu nezakonitog rada.

“U ovoj situaciji najviše ispaštaju Gusinjani, koji nisu osjeteili benefite posvratka statusa opštine, san za koji su se borili svih ovih godina. Socijaldemokrate su u prethodnom periodu omogućili Gusinju da korsiti više od pola miliona eura sredstava iz Egalizacionog fonda za prethodnu i ovu godinu. Ali je sa druge srane obaveza lokalne samouprave da bude servis građanima, te da svojim aktivnostima utiče na privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, što se na žalost nije desilo. Zato Gusinjanima u najskorijem roku treba omogućiti da na izborima ponovo biraju vlast, koja će se ponašati zrelo i odgovorno, pa bi svako prolongiranje raspisivanja prijevremenih lokalnih izbora bilo u direktnoj suprotnosti sa interesom lokalnog stanovništva", rekao je Radončić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније