Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2016. 13:17 >> 13:00

KRIVOKAPIĆ - TARNER

Bez vladavine prava nema demokratije

Bez vladavine prava i borbe protiv korupcije i kriminala na visokom nivou nema funkcionalne demokratije, rekao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na sastanku sa predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO i kongresmenom SAD-a Majkl Tarnerom.

"Krivokapić je zahvalio Tarneru na ogromnom trudu koji je uložio na afirmaciji vanjskopolitičke orijentacije Crne Gore ka punopravnom članstvu u NATO. Apostrofirao je da je izvjesno skoro članstvo u Alijansi podsticaj za demokratske procese u Crnoj Gori i jačanje vladavine prava", saopšteno je iz SDP-a.

Krivokapić je dodao da će partnerstvo sa SAD-om i NATO alijansom dodatno osnaživati vladavinu prava i borbu protiv korupcije i kriminala na visokom nivou.

Kako se navodi, bilo je riječi o formiranju Vlade izbornog povjerenja koja je uspostavljena kao rezultat Parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije.

"Krivokapić je naveo da je nepovjerenje u demokratski izborni proces razlog za zabrinutost te da bi nastavak praksi opisanih u aferi Snimak i izvještajima Evropske komisije ugrozio političku stabilnost a time i crnogorski put i ka EU i prema NATO", saopšteno je iz SDP-a.

Dodaje se da je Tarner još jednom naglasio velike zasluge Krivokapića i kontinuirane napore koje je činio na promociji evroatlantskih aspiracije Crne Gore koje su rezultirale uspjehom Crne Gore i dobijenjem poziva za članstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније