Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

31. 05. 2016. 17:05 >> 16:47
3

SUSRET SA MARKOVIĆEM

Tarner: CG ima ozbiljan integracioni potencijal

Crna Gora ima ozbiljan integracioni potencijal i kada su u pitanju članstvo u NATO i evropska integracija, ocijenio je američki kongresmen Majkl Tarner u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković danas primio delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koju je predvodio Tarner.

Marković se, kako se navodi, zahvalio na dosadašnjoj podršci Vlade i naroda SAD, i informisao goste o napretku Crne Gore u NATO i evropskim integracijma, kao i o postignutim rezultatima na polju vladavine prava. 

"Partnerstvo Crne Gore i SAD ne možemo posmatrati samo kroz prizmu vaše snažne podrške našoj evroatlantskoj budućnosti. SAD su bile i u prethodnoj dekadi jedan od ključnih partnera crnogorskog puta ka obnovi nezavisnosti, jer je ta država vjerovala u Crnu Goru i njene kapacitete u trenucima ozbiljnih izazova“, istakao je Marković.

On je rekao da su odnosi dvije države na visokom nivou, podsjetivši da su SAD vjerovale u crnogorski politički i pravni sistem, i bile država sa kojom je Crna Gora zajednički radila na kompleksnim pitanjima kao što je jačanje vladavine prava.

Navodi se da je Tarner čestitao obnovu državne nezavisnosti, konstatujući da Crna Gora ima ozbiljan integracioni potencijal i kada je u pitanju članstvo u NATO, kao i evropska integracija. 

Tarner je čestitao i na političkom sporazumu vlasti i opozicije i izboru nove Vlade. 

"Mlade demokratije nemaju dugu tradiciju rješavanja konflikata. Crna Gora je i u tom pogledu pokazala zrelost“, rekao je Tarner.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnim regionalnim i globalnim bezbjednosnim rizicima, a saradnju bezbjednosnih službi dvije države ocijenili kao odličnu i sadržajnu.

"Crna Gora je mala država, i njene mogućnosti da utiče na globalnu bezbjednost nijesu velike, ali će SAD u nama imati pouzdanog i izdašnog partnera u pitanjima od zajedničkog interesa“, zaključio je Marković.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније