Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

31. 05. 2016. 17:59 >> 17:42

VUJANOVIĆ - TARNER

Vrijedan uspjeh u evroatlanskim integracijama

Dobra dinamika procesa ratifikacije omogućiće što skorije članstvo Crne Gore u Alijansi, kazao je američki kongresmen, Majkl Tarner, i ocijenio vrijednim uspjeh Crne Gore u evroatlanskim integracijama.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović razgovarao je sa Tarnerom i iskazao poštovanje SAD-u za podršku procesu evroatlanskih integracija Crne Gore i zadovoljstvo da je Tarner, kao predsjednik NATO Parlamentarne Skupštine, uputio jasnu poruku o potrebi brze dinamike ratifikacije pristupnog protokola za članstvo Crne Gore u NATO-u.

"Ocjenjujući bilateralne odnose veoma sadržajnim, on je saopštio uvjerenje za nastavak saradnje u svim oblastima uz ocjenu da je ona od posebnog značaja za očuvanje pozicije Crne Gore kao dobrog primjera u regionu“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Tarner je, dodaje se, ponovio jasnu poruku Parlamentarne Skupštine NATO-a kojom se ohrabruje dinamičan proces ratifikacije Pristupnog Protokola.

"Tarner je ocijenio vrijednim naš uspjeh u evroatlantskim integracijama, uz očekivanje dobre dinamike procesa ratifikacije koja će omogućiti što skorije članstvo Crne Gore u NATO-u“, kaže se u saopštenju.

On je ocijenio da su bilateralni odnosi između SAD i Crne Gore dobri, saopštavajući uvjerenje da će se nastaviti i razvijati i da će zajednički koristiti sve otvorene mogućnosti za tu saradnju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније