Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 05. 2013. 13:41   >>  22. 05. 2013. 09:12 9

O KANDIDATURI VUJANOVIĆA

VIDEO: Ugrozili interes Crne Gore

Lider SDP-a i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je na Lovćenu, gdje je povodom Dana nezavisnosti položio vijenac na Njegošev spomenik, da je kandidatura Filipa Vujanovića ugrozila državne interese.

Premijer Milo Đukanović ranije je istakao da u nekim od poteza SDP-a tokom predsjedničkih izbora prepoznao ne samo ugrožavanje koalicionih interesa već i da je „pređena granica ugrožavanja vitalnih nacionalnih i državnih interesa Crne Gore“.

„Na ovim posljednjim izborima, ono osnovno što je ugrozilo interese Crne Gore jeste kandidatura Filipa Vujanovića. I naveliko je već jasno kolike su i političke i pravne štete nastale po Crnu Goru zbog toga“, kazao je Krivokapić komentarišući Đukanovićevu izjavu.

Govoreći o tome je li njegova odluka da se pojavi na jučerašnju inauguraciji Vujanovića u suprotnosti sa odlukom njegove stranke da bojkotuje svečanu sjednicu, prvi čovjek SDP-a je poručio da je samo radio svoj posao. 

 

 

On je podsjetio da je SDP 90-e izašao iz vlasti da bi odbranio Crnu Goru, jer je, kako je rekao, država ispred partije i ispred svega. Zato je, kako je rekao, u Vladinom domu Ustavom branio poziciju predsjednika Skupštine.

"I radio svoju ustavnu dužnost. A partija je donijela pravednu i legitimnu političku odluku, jer nešto što je formalno-pravno, ne znači da je politčki legitimno, a mi i dalje mislimo da ti izbori nijesu bili politički legitimni i po nama sporni", kazao je Krivokapić, navodeći da ne vjeruje kako odluka njegove partije može ugroziti funkcionisanje koalicije.

Na Lovćenu su, prilikom polaganja vijenaca, bili i članovi Foruma mladih SDP-a.

 

Održana je i svečanost „Śednik  na gumnu: 200 godina od rođenja državotvorca i pjesnika“, a Krivokapić je, nakon uvodne besjede, razgovarao sa studentima.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније