Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 05. 2013. 08:15 >> 08:27
8

DRŽAVNI INTERESI

Đukanović: SDP prešao granicu

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović rekao je, u intervjuu za Pobjedu, da su političke poruke koje su određeni funkcioneri SDP-a slali tokom predsjedničkih izbora išle na ruku Miodragu Lekiću.

Premijer je istakao da je u nekim od poteza SDP-a tokom predsjedničkih izbora prepoznao ne samo ugrožavanje koalicionih interesa već i da je „pređena granica ugrožavanja vitalnih nacionalnih i državnih interesa Crne Gore“.

Đukanović je istakao da ga ipak nije iznenadio nastup Ranka Krivokapića i SDP-a kada je u pitanju kandidatura Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima.

"Djelimično me iznenadila izvedba tog stava u predizbornoj kampanji koja je evoluirala ka nekoj formi tvrđeg protivljena od onga što sam sam očekivao. SDP je imala svoje razloge zbog kojih su smatrali da Filip Vujanović nije najbolji kandidat za predsjedika države, vi se slagali sa njima ili ne mi moramo to njihovo demokratsko pravo uvažiti. Nemam dakle problem sa tim da SDP neće da podrži Vujanovića i da neće da učestvuje u kampanji. Ono čemu sam prigovorio na kraju izbornog procesa je vođenje kampanje koja je direktno ili indirektno mogla da doprinese uspjehu Vujanovićevog protivkandidata" rekao je Đukanović u intervjuu za Pobjedu.

Upitan na što konkretno misli, Đukanović je odgovorio da „misli na ponašanje dijela funkcionera SDP-a na terenu koji su uspostavili rigoroznu kontrolu nad korišćenjem biračkog prava svojih birača“.

"Da sam bio na njihovm mjestu ostavio bih potpunu građansku i biračku slobodu svakom članu našeg biračkog tijela da ukoliko želi da podrži gospodina Vujanovića to i učini. To i još nekoliko političkih poruka koje su se čule tokom kampanje od strane određenih funkcionera SDP-a, po mom sudu išle su na ruku Vujanovićevom protivkandidatu", rekao je Đukanović.

Premijer je ocijenio da je takvo ponašanje SDP-a protivno interesima „ne samo Filipa Vujanovića i DPS-a nego i interesima koalicije“.

"Miodrag Lekić nije autonoman kandidat već predstavnik jedne politike koja je, počev od referenduma do danas, radila sve da državno razgradi i ekonomski unazadi Crnu Goru. Naše političke razlike unutar vladajuće koalicije ne smiju nikada doći do granice ugrožavanja vitalnih nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, a kamo li preći tu granicu, o čemu je do sad veoma odgovorno vodila računa koalicija DPS – SDP", rekao je Đukanović.

Upitan da li je ta granica pređena premijer je odgovorio:

"U nekim od ovih poteza koje sam opisao ja sam prepoznao da je došlo do te granice i da je ona pređena. Tome sam prigovorio", kazao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније