Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

22. 06. 2016. 09:05 >> 08:50
12

25 GODINA DPS-A

Vučelić: CG položila sve balkanske ispite

Crna Gora je, vođena DPS-om, sazrijevala polažući sve balkanske ispite, poručio je predsjednik Odbora te partije u Podgorici, Vladan Vučelić, na sinoćnjoj proslavi 25 godina postojanja DPS-a, koja je održana u Kulturno-informativnom centru „Malesija“ u Tuzima.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Odbora DPS Gradske opštine Tuzi i poslanik u Skupštini Crne Gore, Halil Duković i predsjednik Odbora DPS Gradske opštine Golubovci, Spaso Popović.

Duković je, kako saopštavaju iz DPS-a, kazao da je proslava povod za prisjećanje na sve političke pobjede i uspjehe, te da je DPS „politička snaga koja je Crnu Goru uspjela da dovede ovdje gdje danas jeste”.

„Demokratska partija socijalista Crne Gore je ona politička snaga koja je uspjela da sačuva građanski mir i građanski koncept države, multietnički sklad i međuvjersku toleranciju, da obnovi državnu nezavisnost, da Crnu Goru dovede do članstva u NATO i u predvorje Evropske unije“, istakao je Duković.

On je podsjetio i na buduća politička iskušenja. „Jedan takav izazov, kao što su redovni parlamentarni izbori, očekuje nas već na jesen“, dodao je Duković.

Popović je istakao da DPS ima najjači kadrovski potencijal, „mudre i odgovorne domaćine koji političku energiju koriste za dobrobit Crne Gore”.

On je uvjeren da će DPS pokazati da je dominantna partija na političkoj sceni Crne Gore i nakon redovnih parlamentarnih izbora.

„I ova proslava jasna je poruka o jedinstvu i snazi Demokratske partije socijalista Zete, Malesije i Podgorice. Vjerujem da ovdje niko nema dilemu da ćemo u oktobru potvrditi ono što znaju i naši politički konkurenti, da smo na ovim prostorima najjača politička snaga i da ne postoji politička partija koja bi na bilo koji način mogla da ugrozi našu vodeću poziciju”, naglasio je Popović.

Vučelić je kazao da je Crna Gora, vođena DPS-om, „sazrijevala polažući sve balkanske ispite – otvarajući vrata za sve nevoljnike iz okruženja, ostajući vjerni tradiciji predaka, kao i vrijednostima antifašizma”.

„Zato je Crna Gora na ponos njenih građana, najpoštovaniji susjed svim našim prijateljima na Balkanu. Zato je Crna Gora zaslužila poštovanje svih modernih demokratija”, kazao je Vučelić.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Vučelić je kazao i da je Demokratska partija socijalista, kreirajući državnu politiku, „preuzela odgovornost za ekonomski razvoj države, sačuvala mir, živote svojih građana i multietnički sklad”, te da danas svi u partiji mogu biti ponosni.

„Zato je, prijatelji, danas u Podgorici više od 30.000 članova i simpatizera naše partije ponosno na sva ostvarenja DPS-a u proteklom periodu”, istakao je Vučelić.

I on je uvjeren u uspjeh na izborima, uprkos, kako je kazao, malicioznom djelovanju konkurenata.

„Pobijedićemo, i da bismo spriječili pokušaj destruktivnog vraćanja toka razvoja države, u koji su nažalost u posljednje vrijeme klinove počeli da stavljaju i oni koji su uz nas ostvarili nevjerovatne uspjehe u posljednje dvije decenije”, poručio je Vučelić.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније