Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

24. 06. 2016. 12:05   >>  11:47

URA PORUČUJE

"DPS i DF se hrabre friziranim istraživanjima"

Demokratska partija socijalista (DPS) pokušava da montiranim istraživanjima ubijedi javnost da joj ne opada podrška, dok Demokratski front (DF) iz fijaska koji je doživio njihovom verzijom protesta pokušava da izađe tonući još više, ocijenio je Građanski pokret URA.

Kako se navodi, DPS i DF, partije prošlosti koje Crnu Goru već preskupo koštaju i s kojima ova zemlja nema evropsku budućnost, nedostatak kredibilne ponude građanima žele da nadomjeste providnim marketinškim trikom - plasiranjem navodnih istraživanja koja treba da pokažu da ovi prvi sigurno osvajaju vlast, a ovi drugi da su glavni u opoziciji.

Prema ocjeni GP URA, vode se računicom da treba stvoriti sliku o sigurnom pobjedniku i da će tako anulirati svakodnevno srljanje i nesposobnost.

"Cilj im je samo da zadrže pozicije - ovi prvi da bi nastavili da nas potkradaju, a drugi da bi nastavili da glume borbu za promjene, pošto prvo sačuvaju plate od po 2.000 eura i stotine hiljada iz budžeta”, kaže se u saopštenju.

DPS se, kako se ocjenjuje, svakodnevno suočava s primjerima svog kriminalnog poduhvata urušavanja Crne Gore, njihovi znameniti junaci priznaju da su bili šefovi kriminalnih klanova koji su građanima oteli milione, pa zato grčevito traži izlaz. 

Nijesu očekivali, kako se navodi, da će predstavnici građanske opozicije u Vladi izbornog povjerenja biti ovoliko aktivni i plodotvorni, pa DPS angažuje svoje spoljne saradnike da zasipaju javnost lažnim istraživanjima.

“Pokušavajući da zaustavi strepnju svojih funkcionera da će ostati bez pozicija i svega sto su oteli, nastoje da stvore utisak da su i dalje jaki. Zato preko svojih medija i analitičara plasiraju frizirana istraživanja u kojima namjerno potcjenjuju sve veću snagu građanske opozicije”, kaže se u saopštenju. 

Ocjenjuje se da DPS tako neće zaustaviti neizbježne promjene, ali će svi oni koji mu u tome pomažu nepovratno izgubiti kredibilitet. "Ti isti su, pokušavajući da stvore sliku DPS-a kao sigurnog pobjednika na izborima, i ranije plasirali slična istraživanja koja su se pokazala kao lažna".

“Tako je jedna domaća NVO koja se bavi ꞌistraživanjimaꞌ uoči izbora 2012. DPS i njene koalicione predstavila kao apsolutnog pobjednika sa 47,2 odsto podrške, da bi se ispostavilo da nemaju većinu bez manjinskih stranaka. Na tim izborima su DPS i njeni partneri prvi put poslije 10 godina izgubili apsolutnu većinu”, navode iz GP URA.

Kako se navodi, tadašnjem DF-u su davali 18,5 odsto, a rezultat je bio 23,7. “SNP-u su predviđali 14,9, pa se ispostavilo da SNP ima 10,6”. 

“Godinu kasnije su predviđali 10 odsto razlike između dva predsjednička kandidata, a rezultat, za koji iz tadašnje koalicije oko DPS-a tvrde da je plod krađe glasova, je bio razlika od svega dva procenta između Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića”, kaže se u saopštenju.

Još su smješniji, kako se navodi, "istraživači" iz Beograda koje angažuje Nova srpska demokratija koji su juče saopštili isto što i 7. septembra 2015. - DPS i DF su najjače političke grupacije. 

“Dan kasnije je Đorđe Vukadinović, onaj isti koji je juče čitao ꞌrezultateꞌ, saopštio sljedeće: "Nijesam ja radio istraživanje, niti znam tačno ko ga je radio, ali sam zamoljen da ga predstavim”, podjećaju iz GP URA.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније