Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

25. 06. 2016. 12:33   >>  12:14 1

DEMOKRATE TVRDE

"Neoprostivo da nema novca za asistente"

Činjenica koju smo ovih dana saznali – da Zavod za zapošljavanje nema novca da u narednoj školskoj godini plati asistente u nastavi za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama – osim što pokazuje neodgovornost i nebrigu nadležnih, veoma je tužna i za Demokrate i mene lično neoprostiva, imajući u vidu za šta će sve ova djeca biti uskraćena, navela je, u saopštenju, članica Glavnog odbora Demokrata Borka Bulatović.

Bulatović kaže da je za državu socijalne pravde, kako smo sami sebe u Ustavu označili, neprihvatljivo da se nema  novca za poboljšanje uslova i opšteg katastrofalnog stanja u bolnicama, domovima zdravlja, vrtićima, školama. 

Tvrdi da novca nema ni za koga "od ovih što svaki dan, vjerovatno od zora, “blokiraju centar” i opsijedaju institucije nadležne za pljačku njihovih preduzeća. I neće biti dok je na čelu države ova i ovakva vlast", kaže Bulatović, uz nadu da će svima "to postati jasno u skorije vrijeme, bez obzira što se očekuje iznenadan priliv novca tik pred izbore".

Članica rukodovstva Demokrata pita "kakvi su ljudi na vlasti kad štrecaju od pomena samog “dječjeg dodatka” i poručuje da su to, vjerovatno, "neki neprijatelji države našli da stresiraju naše visoke funkcionere tom čudovišnom sintagmom!"

Bulatović poručuje da i ona spada u "nepovjerljivu" grupu koja ne može pojmiti kad se kaže "nema".

"Jer kad vidim pojedine, među kojima su i naše “velike vođe”, nameće se ona narodna “Ima se, može se”. Ipak, nečega se zaista nema – dovoljno pameti i smjelosti, dostojanstva, jedinstva i odlučnosti da se već  jednom stane na kraj ovakvom ponašanju i vlasti koja ga generiše. Međutim, sa pojavom i jačanjem Demokrata, polako se budi u nama i ono što nam je do skoro nedostajalo. Zbog toga sam i ja tu", poručila je Bulatović.

Prije nedjelju dana, ministar rada i socijalnog staranja Boris Marić, međutim, saopštio je da Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) ima novac da, za predstojeću školsku godinu, angažuje asistente u nastavi za djecu s posebnim obrazovnim potrebama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније