Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 05. 2013. 17:02 >> 08:52
7

A MI SRCEM

Danilović: Milo za CG glasao iz interesa

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović rekao je da bi Dan nezavisnosti, kako se zvanično zove, u budućnosti trebalo preimenovati u Dan Crne Gore. On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je ovakvo slavlje "kao dan pobjede jednog dijela Crne Gore nad drugim", bljutavo, te da predstavlja "trajno produbljavanje jaza između nas i njih".

 

"Ovako ga slaviti, kako to rade predstavnici izvšne vlasti i njihovi mediji, kao dan pobjede jednog dijela Crne Gore nad drugim, kao da je na mač i u krvi izvojevan, bljutavo je i trajno produbljavanje jaza izmedju nas i njih. Zato što su nas sve, a bile su nas rijeke, koji smo glasali za očuvanje zajedničke države, obilježili kao izdajnike ja iskreno i sa srca čestitam na doslednosti i hrabrosti, na razumnosti i istrajnosti svakome ko je tada zaokružio NE", napisao je Danilović.

On je rekao da su na to imali "ustavno pravo".

"Nas je vodilo srce, a Mila Đukanovića interes. Zvanična Crna Gora ne smije da slavi ni jedan veliki datum iz vremena teških bojeva sa Osmanlijama. Naša vojska da ne bi vrijeđala i iritirala, slavi datum Tuđemilske bitke, kao svoj, jer je bila prije 10 vjekova, a i Vizantija odavno ne postoji - tako da se ne možemo zamjeriti njihovom biračkom tijelu, ali Dan nezavisnosti obavezno i vatreno slavi jer je pola Crne Gore nadigralo drugu polovinu. Crna Gora je i naša, ne zaboravite. Godinama i vjekovima prije 21. maja 2006. davali smo za nju sve što smo imali, a najviše glava", rekao je Danilović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније