Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

26. 06. 2016. 13:29   >>  16:37 8

BEČIĆ PORUČUJE

Demokrate iskreno pomažu rad Tužilaštva

Demokratska Crna Gora iskreno pomaže rad tužilaštva od svog osnivanja, kazao je lider te stranke Aleksa Bečić. On je, obraćajući se specijalnom tućiocu Milivoju Katniću, naveo da je ta stranka procesuirala najviše slučajeva od svih političkih partija. "I, kao što znate, sve njih je pratio studiozan rad od nekoliko godina na prikupljanju dokaza i pratećih elemenata", naveo je Bečić.

Motivi Demokrata, kako kaže Bečić, jasni su.

"A stavovi argumentovani i imaju za cilj da se konačno utvrdi istina i procesuiraju odgovorni, kako bi se ono što je oteto vratilo građanima Crne Gore", poručuje lider Demokrata.

On podsjeća da je Demokratska Crna Gora u proteklih godinu dana Vrhovnom državnom tužilaštvu procesuirala više slučajeva, kako kaže, sa konkretnim dokazima koji ukazuju da su djelovanjem javnih funkcionera i grupa privilegovanih pojedinaca država Crna Gora i njeni građani oštećeni za desetine miliona eura. Izdvojio je, kako kaže, samo neke.

"Još u julu mjesecu prošle godine procesuirali smo slučaj „Bazar“, u septembru slučaj „Carine“, a u januaru ove godine slučaj „Limenka“, podsjeća Bečić.

On, zbog toga, pita Katnića da li su konačno završene izviđajne radnje u ovim slučajevima ili možda trajanje izviđaja ima veze sa tajmingom parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

"Da li su tačne informacije koje posjedujem da su dosadašnja postupanja tužilaštva potvrdila opravdanost naših optužbi, a u nekim slučajevima čak i više od toga? Šta se čeka i da li su ovi procesi zamrznuti zato što trpite pritisak iz političkog i kriminalnog establišmenta, odnosno Demokratske partije socijalsita? Da li se politički kalkuliše u susret narednim izborima i da li se zbog toga ne procesuiraju brojni visoki funkcioneri DPS-a koji moraju odgovarati zbog neoborivih dokaza u vezi sa slučajevima koje sam pomenuo, a i mnogim drugim? Ukoliko prethodno navedeno nije tačno, kažite nam onda imenom i prezimenom - ko vodi „specijalni rat“ protiv vas, imajući u vidu da je to vaša ocjena", pita Bečić i dodaje da javnost i manjinski akcionari sa nestrpljenjem očekuju epilog u predmetu „Duvanski kombinat“ u stečaju.

Njega interesuje i da li su završene izviđajne radnje u slučajevima izdatih državnih garancija u korist KAP-a, Željezare Nikšić, Pobjede AD Podgorica, Montenegroairlines-a, Melgonije-Primorka Bar i drugih subjekata.

"A koje su zbog neispunjavanja obaveza njihovih korisnika pale na teret građana Crne Gore, u iznosu od blizu 200 miliona eura", naveo je Bečić.

On je Katniću poručio da se, posebno imajući u vidu predstojeći izborni proces, obaveze iz evropske agende, skeptičnost građana i društveno-političkih aktera, od njega očekuje da odgovori na postavljena pitanja i omogući finalizaciju navedenih procesa.

"Ili, ukoliko to nijeste u mogućnosti, konačno saopštite crnogorskoj javnosti - ko vodi specijalni rat protiv specijalnog državnog tužioca u državi Crnoj Gori", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније