Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

27. 06. 2016. 09:24   >>  09:13 11

ĐELJOŠAJ SAOPŠTIO

Prekida bojkot, sprema rezoluciju o Rječniku

Nakon 40 dana bojkota, poslanik Nik Đeljošaj će se danas pojaviti u Skupštini.

“Kako sam i najavio, vratiću se kada to procijenim racionalnim, u interesu mog naroda, i uz puno uvažavanje preporuka naših međunarodnih partnera. Najznačajnije je da danas, kada CANU podmeće kukavičje jaje, svi albanski subjekti djeluju ujedinjeno, ostave sve razlike po strani i zajedno rade. Ja sam spreman”, saopštio je Đeljošaj.

Najavio je da će podnijeti predlog rezolucije o Rječniku CANU-a.

”Parlament će imati priliku da iskaže stav o antialbanskoj histeriji Đurovića, Bečanovićke, Brkovića i ekipe, u izdanju CANU, a finansirane od Vlade Crne Gore. Iskoristiću svaki dan da se obratim javnosti iz Skupštine i podsjećam na nedjelo CANU-a. Takođe, u narednim danima, osim rezolucije o Rječniku, pokušaću da uvrstim u dnevni red Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, jer smo dosta čekali nadležno ministarstvo”, poručio je Đeljošaj.

Najavio je i mogućnost podnošenja leks specijalisa u vezi formiranja Opštine Malesija.

“Kako bi mogli da se s parlamentarnim izborima održe izbori za novu Opštinu Malesija i konačno stavi tačka na 27 godina laži i obmana”, dodao je.

Na najavljenoj sjednici Skupštine na dnevnom redu je Zakon o morskom dobru.

“Iz svega ovoga, smatram da je u interesu mog naroda da ovih desetak dana, koliko je ostalo, učestvujem u radu Skupštine, a biće još iznenađenja”, zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније