Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

28. 06. 2016. 21:33 >> 21:15
1

REAGOVANJE

Demokrate se finansiraju od donacija članova

Demokratska Crna Gora se od svog osnivanja finansira isključivo od donacija sopstvenih članova, saopšteno je iz te partije, reagujući na poruku Socijaldemotrata (SD) da treba da vrate 100 hiljada eura Socijalističkoj narodnoj partiji.

Demokrate su ranije danas zatražile da članovi Vlade iz SD-a podnesu ostavke zbog slučaja "Ramada", nakon čega iz SD-a su sugerisali Demokratama, "da pričaju o čojstvu i moralu onda kada vrate 100 hiljada eura SNP-u koji ih svako malo na to podsjeća".

"Socijaldemokrate Ivana Brajovića osmjelile su se da u svom saopštenju spočitaju Demokratama finansijske malverzacije i to tako što su se pozvale na laži o 100 hiljada eura koje bi neki članovi Demokrata trebalo da vrate drugom političkom subjektu na ime troškova kampanje dok su bili članovi tog subjekta, a taj politički subjekt na osnovu rezutata sa tih izbora dobio najmanje duplo više sredstava od onoga što je uloženo u kampanji", navodi se u reagovanju člana Glavnog odbora Demokrata Vladimira Jokića.

On je pozvao Socijaldemokrate i zainteresovanu javnost da se upoznaju sa izvještajem DRI iz febrara 2015. i da vide kako su sredstva za kampanju utrošena, odnosno, da se upoznaju sa potpuno pozitivnim Izvještajem DRI bez ijedne primjedbe.

"I svi drugi izvještaji DRI su potvrdili da laži Socijaldemokrata prevazilaze očekivanja svih, pa i nas samih", poručuje Jokić.

Kazao je da za sve vrijeme poslovanja, "ni jedan jedini euro sa računa Demokrata nije podignut, što nas čini jedinstvenim, niti je jedan jedini euro prihodovan od bilo koga ko nije dio Demokrata, a kamoli da je bilo ko zlouptrijebio neki dio državnih sredstava".

"Tako da nam niko ništa nije dao, ne zavisimo, kao neki, od kriminalaca i tajkuna, a svoje funkcije obavljamo potpuno volonterski", ističe Jokić.

On smatra da se iz slučaja “Ramada” jasno vidi da su zloupotrebljavali državna sredstva za partijske skupove i "da govori sasvim dovoljno o kakvim se čuvarima javnog interesa radi".

"Iako u svom saopštenju bagatelišu iznos od 350 eura, zaboravljaju da nije bitna svota već princip, pa ko hoće da uzme na malo, uzeće i na veliko. Il možda i neće uzeti, ali će pomoći da drugi uzme", navodi se u saopštenju.

Jokić je kazao da su članovi Socijaldemokrata bili odgovorna lica u slučaju “Limenka”.

"Predsjednik Socijaldemokrata, Brajović, je kao ministar unutrašnjih poslova i državne uprave izjavio da: ,,Ugovor koji je zaključila Uprava policije nije bio dostupan MUP-u, niti ga je Uprava policije dostavila radi blagovremenog postupanja, shodno obavezama i rokovima", rugajući se cijeloj Crnoj Gori u lice", kazao je Jokić.

Socijldemorate su danas kazae da Demokrate već neko vrijeme lebde u političkom međuprostoru.

"Što se tiče našeg navodnog "lebdenja u političkom međuprostoru", jasno nam je da Socijaldemokrate ne razumiju da se politika može voditi i van vlasti, i van ličnih interesa sa namjerom zaštite javnog interesa. Za one čija je jedina svrha postojanja participiranje u vlasti, sve mimo toga zaista izgleda kao međuprostor, dok su se oni usidrili u Vladi, u prostoru iza leđa neformalnog šefa. U ovom sistemu možemo očekivati da slučaj “Ramada”, slučaj “Limenka” i mnogi drugi slučajevi u kojima su Socijaldemokrate uključene dožive fijasko kako najavljuju, ali garantujemo da će od oktobra politika Socijaldemokrata i njihovih koalicionih partnera doživjeti fijasko, a svi slučajevi, od 350 do 10 i po miliona eura svoj sudski epilog", zaključuje Jokić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније