Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I.P. ]

29. 06. 2016. 09:47 >> 16:08
3

TELEGRAMI ZVANIČNIKA

Crna Gora dijeli bol s Turskom

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović uputio je turskom kolegi, Redžepu Tajipu Erdoganu, telegram sa izrazima najdubljeg saučešća povodom, kako se navodi, "užasnog terorističkog napada u Istanbulu sa brojnim nevinim žrtvama".

 

To, prema riječima Vujanovića, obavezuje ukupnu međunarodnu zajednicu na solidarnost i zajedničko djelovanje.

"Građani Crne Gore dijele bol građana Turske i bezrezervno podržavaju istrajnost u borbi protiv terorizma, a radi obezbjeđenja trajnog mira i stabilnosti", navodi se u telegramu Vujanovića.

Saučešće povodom tragedije poslala je i ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Ona je je telegramu navela da jučerašnji brutalni napad na nedužne civile još jednom poziva na snažnu saradnju među partnerima sa ciljem da se spriječe bezumni napadi terorista koji ugrožavaju civilizacijske tekovine širom svijeta.

"Uvjerena da će građani Turske imati snage da prevaziđu i ovaj teški događaj, i da ćemo zajedničkim snagama naći odgovor na zastrašujuća djela terorizma i fanatizma, koristim priliku da Vam ovim putem prenesem iskreno lično saosjećanje, kao i Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, sa porodicama poginulih i poželim brz oporavak ranjenim", navela je Pejanović-Đurišić.

Predsjednik Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić uputio je ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Čavušogluu telegram.

"Ovaj tragični čin u svakom odgovornom pojedincu budi duboku zabrinutost za bezbjednost građana. U trenutku smo koji od nas traži da zajedničkim snagama obezbjedimo ono što pripada svim građanima svijeta, a to je bezbjednost, sigurnost, mir i sloboda. Stoga je potrebno da ujedinjeni damo sve od sebe za pronalaženje rješenja kojim ćemo stati na put terorizmu, radikalizmu i ovakvim nemjerljivim zločinima", poručio je Krivokapić.

Telegram Erdoganu, premijeru te zemlje Binaliju Jildirimu i turskom narodu, uputio je predsjednik Bošnjačke stranke (BS), Rafet Husović.

"Duboko smo ožalošćeni viješću o terorističkom napadu koji se dogodio sinoć na aerodrumu 'Ataturk' u Istanbulu. Takva vrsta zločina predstavlja varvarski napad i užasan teroristički akt, usmjeren protiv nevinih ljudi i čitavog čovječanstva. Vaš narod i nova Vlada moraju ostati ujedinjeni u borbi protiv gnusne pojave terorizma i svih onih koji pokušavaju da destabilizuju svijet", navodi se u telegramu Husovića.

On je naveo da zločinci, zloupotrebljavajući vjeru, "žele napraviti paravan za svoje mračne ciljeve koji su usmjereni protiv temeljnih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti".

"Uvjeren da će doći do kraja ovom bezumnom nasilju, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća, sa nadom da nevine žrtve nikada neće biti zaboravljene", poručio je Husović.

U ime Demokratske Crne Gore telegram turskim zvaničnicima uputio je lider te stranke, Aleksa Bečić.

"Prijetnja od terorizma nikad nije bila veća, zato svi treba da se udružimo i da se zajedničkim snagama, unapređenjem međuvjerskog i međukulturalnog dijaloga, uz poštovanje ljudskih prava i sloboda, izborimo protiv ove pošasti koja se razlila svuda po svijetu", naveo je Bečić.

Podsjećamo, u sinoćnjim terorističkim napadima na Međunarodni aerodrom Ataturk u Istanbulu ubijeno je najmanje 36 ljudi, dok ih je više od 150 ranjeno.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније