Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 05. 2013. 08:32 >> 08:34

ODBOR

Poslanici o radu Tužilaštva

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu trebalo danas da raspravlja o radu Državnog tužilaštva za 2012. godinu.

Vrhovnom državnom tužilaštvu u prošloj godini prijavljene su 62 osobe zbog krivičnog djela korupcije, što je oko 33 odsto više nego u 2011. Godine, navodi se u Izvještaju VDT-a. U prošloj godini završene su istrage iz oblasti organizovanog kriminala protiv 42 osobe.

Istraga u slučajevima korupcije trajala je prosječno šest mjeseci.

Sudovi su presudili protiv 62 optuženih u krivičnim djelima korupcije, od čega je 49 osuđujućih presuda, a na kraju prošle godine nijesu riješeni slučajevi protiv 261 učinioca.

U izvještaju VDT-a navodi se da su prijavljeni slučajevi korupcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, policiji, sudstvu, javnom preduzeću i banci.

„Iako je u pitanju korupcija na srednjem nivou, značaj procesuiranja tih slučajeva bitan je zbog javnosti koja ima izraženu percepciju o korumpiranosti zaposlenih u tim institucijama“, navodi se u izvještaju.

Tužilaštvo je, nakon završene istrage, optužilo 42 osobe iz oblasti organizovanog kriminala, a uz neriješene slučajeve iz ranijih godina, u radu tog tijela optužene su bile 74 osobe. Sudovi su donijeli presude protiv 25 optuženih za to krivično djelo, od čega su 23 osuđujuće.

Specijalnom odjeljenju VDT-a prijavljeno je sedam osoba zbog primanja mita.

Tužilaštvo je prošle godine sprovodilo finansijske istrage u predmetima Zavala i Auto-moto društva Budva, koje do kraja godine nijesu okončane.

U izvještaju se navodi da je imovina koja je 2011. oduzeta, u prošloj godini ostala u statusu privremeno oduzete, jer, kako je precizirano, nijesu završeni krivični postupci pred višim sudovima u Podgorici i Bijelom Polju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније