Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

01. 07. 2016. 08:18   >>  08:00 26

ŠĆEKIĆ PORUČUJE

Milić da se povuče s funkcije predsjednika

Predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekič, pozvao je Srđana Milića da preuzme odgovornost za stanje u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) i da se povuče sa funkcije predsjednika kako se ne bi desilo da se partija ponovo cijepa.



Šćekić je, uoči današnje sjednice Glavnog odbora kazao da Socijalistička narodna partija nije Srđan Milić i da bi to trebalo da bude jasno aktuelnom predsedniku partije.

"Po statutu, predsednik je sam odgovoran da se stara o jedinstvu partije. Zbog toga bi Milić trebalo da se povuče sam na sjednici Glavnog odbora i da šansu novom rukovodstvu koje bi SNP vratilo na mjesto koje mu objektivno pripada", kaže Šćekić za Pobjedu.

On misli da je sjednica Glavnog odbora, trebala biti zakazana odmah nakon epiloga o Vladi izbornog povjerenja.

"Potrebno je obaviti ključni dijalog o stanju u partiji i strateškim pravcima djelovanja. To stanje nije bolje nakon što je obijen prijedlog SNP-a za učešće u Vladi izbornog povjerenja. Takođe, napominjem da GO nije analizirao veoma loš izborni rezultat u Tivtu", navodi Šćekić.

On, kaže, zamjera Miliću sunovrat političkog rejtinga partije, i to što je ona postala privatno preduzeće i interesna grupacija.

"Od nekad moćnog političkog subjekta sa dvadeset poslanika, spali smo na šest poslanika", dodaje Šćekić.

SNP, kako je dodao, s ozirom na potencijale je trebalo da bude dio vlasti, a to može samo sa novim ljudima na čelu partije.

"Ne treba stavljati znak jednakosti između SNP-a i Srđana Milića. Partija nije bilo koji pojedinac, makar to bio predsjednik", zaključuje Šćekić.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније