Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

01. 07. 2016. 13:04   >>  12:49 5

SOCIJALDEMOKRATE

Nestiniti napadi dvojca Pobrić-Bojanić

Afera koju otpuštena menadžerka hotela Ramada, Patricija Pobrić i nezavisni poslanik, Mladen Bojanić pokušavaju plasirati montirana je priča s političkom pozadinom, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore.

 

Pobrić je sinoć kazala na Televiziji Vijesti da se odlučila da uputi poslanika Bojanića na dokumenta, nakon što su SD "organizovale tri skupa u hotelu" a da je reagovala kada je zvaničnik te partije Emil Durumbašić tražio da se račun dostavi Direkciji željeznice.

Iz Socijaldemokrata su zahvalili Pobrićkoj, naovodeći da je ona nastupom nedvosmisleno pokazala da je ostrašćena političarka, a priznanjem da je svjesno ušla u sve potvrdila njihove tvrdnje da je riječ o dugo pripremanoj iskonstruisanoj navodnoj „aferi“. 

„Jasno je da je navodna „afera“ osmišljena u jednom dijelu opozicione političke kuhinje, a ima za cilj da spriječi konstantan trend rasta podrške Socijaldemokratama, i da je uzrok lične mržnje neostavrenog političara Bojanića koja ga je motivisala da se drzne da političkom ucjenom pokuša da spriječi izbor svog političkog oca Darka Pajovića za šefa Parlamenta“, poručuju iz SD.

Prema njihovim riječima, da napadi dvojca Bojanić - Pobrić obiluju neistinama mogli smo se i sinoć uvjeriti.

„Nakon našeg jasnog ukazivanja da se dvojac Bojanic - Pobrić poziva na događaje kad Socijaldemokrate nijesu ni bile osnovane iz polovine 2015. godine, sada se odjednom oni ni ne pominju, već neki krajem prošle godine, iako u tom periodu Socijaldemokrate nijesu imale nikakav događaj u hotelu Ramada. Sada se ne pominje Kongres Partije iz 2016. godine na koji su se ranije pozivali, jer su shvatili da nije ni bio održan u hotelu Ramada. Najstrašniji „dokaz“ protiv Socijaldemokrata sinoć ispade to što je račun plaćen u gotovini, ali se prećutkuje da drugačije i nije mogao biti plaćen s obzirom da SD u tom periodu nije ni imao otvoren žiro račun u banci“, navodi se u saopštenju.

Socijaldemokrate su pozvale nadležne organe, od čijih nalaza se, kako su naveli, inspiratori hajke već unaprijed ograđuju, da što prije utvrde činjenice, „koje će pomoći da se razobliči ova unaprijed pripremana, ali ipak amaterski smišljena navodna afera“.

„Neće im biti teško da utvrde da je riječ o montiranoj priči sa političkom pozadinom. Iako smo se trudili da sebe uvjerimo da gospođa Pobrić nije svojevoljno učestvovala u ovoj skandaloznoj i providnoj hajci, njen jučerašnji ostrašćeni nastup nas je konačno razuvjerio.

Nijesmo imali namjeru da se bavimo njenim učestvovanjem na gotovo svim tribinama sa opozicionim prvacima, na kojima je govorila o porobljenoj državi i diktatorskom društvu, niti da se bavimo time što je bila redovna na opozicionim protestima na kojima se pokušalo nasilno ući u vitalne državne institucije, niti njenim aktivnim učešćem na brojnim okruglim stolovima u pojedinim opozicionim partijama.  Ali smo prinuđeni da to pomenemo jer se crnogorska javnost sinoć uvjerila da je njena politička ostrašćenost toliko dominantna i da je vodi ka očitoj manipulaciji činjenicama i gomilom nelogičnosti u njenim navodima, što će državni organi lako potvrditi“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, igranka koju je započeo neuspješni politički reketaš i ucjenjivač Bojanić, potpomognut gospođom Pobrić kojoj je ova lakrdija i farsa koju je napravila sa navodnim neregularnim računima trebalo da posluži kao uvertira da i formalno uđe na velika vrata u političke vode, u kojima je prethodnih godina u sjenci plivala, doživjeće fijasko.

„Isto kao što je fijasko doživio brutalan pokušaj ucjene berzanskog mešetara Bojanića, koji se po prvi put u istoriji parlamentarizma desio u sred Skupštine, zbog čega će i krivično odgovarati. Posrnuli ucjenjivač Bojanić sada ima moralnu odgovornost da pomogne gospođi Pobrić jer je svjesno manipulisao njenim političkim aspiracijama“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније