Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

01. 07. 2016. 14:40   >>  15:41 4

ZA PROMJENU USTAVA

LP podržava Hajdukovićevu inicijativu

Crnogorski naučnik Dragan Hajduković predstavio je predsjedniku i generalnom sekretaru Liberalne partije (LP), Andriji Popoviću i Esadu Šainoviću, svoju inicijativu za promjenu Ustava Crne Gore u dijelu organizacije referenduma i građanske inicijative.

"Liberali će, u načelu, podržati i inicirati ovakav Prijedlog za izmjenu Ustava kako bi se građanima, kao jedinim nosiocima suvereniteta priznalo fundamentalno pravo da mogu ostvarivati vlast i neposredno putem održavanja referenduma", saopšteno je iz LP-a.

Iz LP -a pojašnjavaju da se u Trećem dijelu Ustava Crne Gore, koji uređuje oblike vlasti, predlaže dopuna tačkom 9. – Neposredna vlast građana, koja će urediti pitanje referenduma i neposredne vlasti građana na lokalnom nivou.

Kako se navodi, oslanjajući se na osnovnu pretpostavku Ustava da je građanin nosilac suverenosti, ne može se konačna odluka o organizaciji referenduma ostaviti na volju 41 poslanika već se volja građana mora ispoštovati.

Liberali su saopštili da će tu inicijativu detaljnije analizirati i uputiti u dalju proceduru.

"Popović i Hajduković razgovarali su i o najnovijim dostignućima u oblasti nauke i teorijama koje je Hajduković postavio kao najznačajniji crnogorski fizičar koji je djelovao i u CERN-u u Ženevi. Oni su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji i perspektivi ekonomskog razvoja i investicija u Crnoj Gori", saopštili su Liberali.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније